Szoboszlai újra kezdhet a vörösöknél

2024. január 31. 11:57

Majdnem egy hónap kihagyás után szerda este visszatérhet az angol bajnokságban is a Liverpool FC kezdőcsapatába Szoboszlai Dominik. A Premier League 22. fordulójában a vörösök a Chelsea-t fogadják.

2024. január 31. 11:57
Liverpool FC v Arsenal FC - Premier League

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya január elsején, a Newcastle United ellen 4–2-re megnyer bajnokin szenvedett combhajlító izomsérülést. Pár hetes gyógyulást követően Szoboszlai 27 nap után játszott ismét tétmérkőzést a Liverpoolba, a Norwich elleni FA-kupa meccsen tért vissza, ráadásul nem is akárhogyan, egyből gólpasszal.

A vasárnapi találkozón a kispadon kapott helyet, majd Jürgen Klopp az 55. percben cserélte be. A magyar középpályás játékán nem látszott a hosszú kihagyás, jól futballozott és a 63. percben az ő szögletéből fejelt gólt Virgil van Dijk. A Pool végül végül könnyed, 5–2-es győzelmet aratott hazai pályán, amivel bejutott a legjobb 16 közé. A lefújást követően a német vezetőedző is említést tett Szoboszlai visszatéréséről.

Trent és Dom nem voltak sokáig sérültek, de ők biztosan azt mondanák, hogy így is sokat pihentek. Robertson viszont tényleg sokat hagyott ki. Minden perc, amit most kaptak, nagyon fontos, és nagy segítség, mert újra megoszlik az intenzitás a játékosok között

 – idézte az Origo Jürgen Kloppot. – „Jó, hogy meg tudjuk osztani a játékosok között a perceket, ez a legfontosabb, és persze az, hogy meg tudtuk nyerni a meccset. Négy hét múlva játsszuk a következő FA-kupa meccset, addig csak a Premier League-re és a Ligakupa-döntőre koncentrálunk, készen kell állnunk rá. Az, hogy a fiúk visszatértek, nagyszerű, de őszintén szólva elég jól játszottunk nélkülük is. Nem az a lényeg, hogy ki játszik, hanem az, hogy mi hogyan játszunk. Meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik ellen a Chelsea és az Arsenal sem akar játszani.”

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpoolnak meglehetősen nehéz hete lesz, szerdán és vasárnap is rangadón szerepel a Premier League-ben. Először a Chelsea látogat az Anfielden, majd hétvégén idegenben lép pályára az Arsenal ellen. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy Szoboszlai a következő hetekben fokozatos terhelést kap, vagy azonnal a mély vízbe dobják, vagyis, újra a kezdőbe rakja-e Klopp. 

Mindenesetre könnyen lehet, hogy így lesz, elég jó hírek érkeztek róla az elmúlt napokban. Szerda este már okosabbak leszünk.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden közölte a 2023-as év legnagyobb átigazolásait. Válogatottunk csapatkapitányának Lipcséből Liverpoolba szerződése a top 10-es lista kilencedik helyére került. Az angolok 70 millió eurót fizettek Dominikért a németeknek.

Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. január 31. 13:16
Hajrá Dominik!!!
powerage
2024. január 31. 13:02
" Az angolok 70 millió eurót fizettek Dominikért a németeknek." Ez mennyivel kevesebb, mint az a szponzortámogatás, amit Suhajda Szilárd kapott a Kyocerától?
2xli
2024. január 31. 12:44
Hajrá Dominik! Próbálj gólt rúgni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!