Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Egy NATO-tagállam már jelezte: támogatják a nukleáris fegyverek telepítését Lengyelországba

2024. április 29. 09:58

„Sajnos ilyen a mai valóság” – nyilatkozta az állam vezetője.

2024. április 29. 09:58
null

Nyitókép: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Gitanas Nauséda, Litvánia elnöke újságírókkal beszélgetett a lengyel sajtó beszámolója szerint, amikor azt nyilatkozta: támogatja az ötletet, hogy elrettentési jelleggel nukleáris fegyvereket telepítsenek Lengyelországba. 

Sajnos ez a mai valóság, ha tekintetbe vesszük a régiónkban történt eseményeket – ide értve a megerősödött katonai jelenlétet, valamint a nukleáris fegyverek telepítését mind Kalinyingrádba, mind Belaruszba”

– fogalmazott.

Szerinte az ilyen fegyverek telepítése Lengyelországba nem tekinthető sem háborús uszításnak, sem fenyegetésnek Oroszország felé. Ez szerinte mindössze nyomásgyakorlásra és elrettentésre használandó, és azért hasznos, mert elbátortalanítja a Kreml politikusait. 

Emlékezetes: Andrzej Duda lengyel elnök pedzegette először a Lengyelországba telepítendő atomfegyverek ötletét, amelyet egyébként sem Franciaország, sem Németország nem támogatott.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. április 29. 16:59
A lengyelek lassan kihúzzák a gyufát!
kokrowatz-0
2024. április 29. 15:44
amikor putykó a fehéroroszokhoz telepítette az atomfegyvereit, akkor nem volt morgás.
tetx
2024. április 29. 13:59
Nos, a litván nukleáris csapásmérő képesség áttelepítését én is támogatom, akár 100%-ot is.
Patika
2024. április 29. 12:16
„Sajnos ilyen a mai valóság” – A mai valóság az az öregem, hogy te egy hatalmas szardarab vagy. (a valóságot pont az ilyenek teszik elviselhetetlenné. s a j n o s .)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!