Mi van azokkal a férfiakkal, akik nem menstruálnak? Akkor mégis csak két nem van?

2022. szeptember 02. 16:36

Soproni Tamás javaslatában van ráció, az éremnek azonban van egy másik oldala is.

2022. szeptember 02. 16:36
null
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Kontra

„Úgy tűnik, mégis csak két nem van. Most, hogy bevezették a menstruációs szabadságot a nőknek, Terézváros liberális vezetése elismerte, hogy csak férfi és nő van. Végülis nem rossz eredmény ez Soproni Tamáséktól, csak így érthetetlen, miért agitál mindig a Pride mellett?

A polgármester az erős fájdalommal járó menstruáció terheit – ha valaki orvosi bizonyítékot hoz rá – szabadsággal igyekszik enyhíteni. Milyen jó dolog ez, gondolhatnánk elsőre, hiszen tényleg rengeteg nő van, aki szinte felkelni sem bír a fájdalomtól a menstruációja idején. Nem is tehetnek róla, a természet sajnos ilyen, de az éremnek van egy másik (kellemetlen) oldala is.

Mi van azokkal a férfiakkal, akik nem menstruálnak? Ők akkor is bent lesznek a munkahelyükön, amikor kollégájuk épp nem. Ez évente akár – ha 2-3 erős fájdalommal járó napot számolunk – 20-30 nap fizetett »szabadságot« is jelenthet. Persze ez nem kellemes a nőknek, nem is erről van szó, hanem arról, hogy a munka akkor sem lesz kevesebb, a 20-30 napnyi tennivalót pedig addig férfitársaiknak kell elvégezni.

Mi lenne, ha több pénzt kapnának a férfi dolgozók, hiszen neki csak a törvényben előírt alapszabadság jár? Mi lenne, ha az elvégzendő plusz feladatért megkapná az extra szabadságát töltő kolléganő apanázsát? A menstruációs kiegészítés nem is hangzik rosszul. De tudjuk ugye, hogy nem alapján senkit nem lehet diszkriminálni. Csak pozitívan.

Kell a menstruációs szabadság, hiszen a kellemetlenségek létezéséről nem tehetnek a nők, sokszor szenvednek a fájdalomtól, közben pedig nem tudnak dolgozni. Semmi gond nincs tehát ezzel, ne legyen kevesebb a fizetésük, de a munkájukat elvégző kollégáinak legyen magasabb, és anélkül, hogy túlórázniuk kellene távol a családjuktól.”

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bakandri
2022. szeptember 03. 13:57
Amúgy urak, ezt a menstruációt szívesen átadjuk, hátha megszavazza az UNIO, hogy a férfiak azt is tudjanak. MENSTRUÁLNI
Bakandri
2022. szeptember 03. 13:56
Hát a férfiak szüljenek, hiszen megengedte az UNIO
Andilla
2022. szeptember 03. 10:37
Hát igen. Van még pár kérdés, ami akár csak alapszinten is értelmesen gondolkodó emberben felmerül ezzel kapcsolatban, de a nyomentumosok tudatáig el sem ér. Egyébként a menstruációnak NEM kell fájdalmasnak lennie: vannak bevált módok, ahogyan meg lehet szüntetni, vagy legalábbis nagymértékben csökkenteni a panaszokat. Csak azok nem gyógyszerek, amikből a Big Pharma &Tsai. hasznot húzhatnának, ezért nem nagyon propagálják őket. Pl. megfelelő táplálkozás, mozgás, stresszoldás. A legfontosabb: nem kell rajta görcsölni. Mármint fejben. Ott indul a testi görcsölés is. De ha bevezetik ezt a rendeletet, akkor kizárólag olyan nőknek kellene, hogy járjon, akik nem fogyasztanak alkoholt, cukrot, nem isznak kávét, rendszeresen végeznek fizikai tevékenységet (a porszívózás nem elég), stb. Bár annak a nőnek, aki így, egészségesen él, valószínűleg a menzesze is rendben lesz, és nem lesz szüksége különszabira...
kovsa
2022. szeptember 02. 21:28
"Mi van azokkal a férfiakkal, akik nem menstruálnak?" Tisztelt Bódi úr, szerintem én tudom a választ, azok womenstruálnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!