Ó Júlia, mért vagy te fekete?!

2024. április 12. 21:50

Magyarországon több, Szlovákiában kevesebb szó esik a nyugati progresszív őrület káros vadhajtásairól, holott olyan tomboló elmebajról van szó.

2024. április 12. 21:50
Németh Zsuzsa
Felvidek.ma

Fotó: Hoda Davaine/Getty Images

„Ha nem teszünk a nyugati progresszív őrület káros vadhajtásai ellen, a legagresszívebb invazív növényként előbb-utóbb gyökeret ver minden kultúrtalajban.

A woke-őrületre gondolok, mely eredetileg érzékenységet jelent az olyan társadalmi kérdések iránt, mint például a rasszizmus vagy a szabadságjogok korlátozása. Ez eddig rendben is lenne, csakhogy mindez átment holmi eszement, erőszakos ámokfutásba, az olyan elfajzásokba, amelyek az utóbbi években Amerikából kiindulva Nyugat-Európában is végbemennek.

A baloldal ma már a szexuális és faji identitásokra helyezi a hangsúlyt, pontosabban azon a téren akarja az állítólagos egyenlőséget megvalósítani az osztályegyenlőség helyett.

Ennek része lett a nemi diverzitás és a queer propagálása, valamint a rasszizmus elleni harc olyan területeken is, ahol az valójában nem indokolt, hiszen az például, hogy Rómeó Júliáját vagy Hófehérkét fehér szereplők játsszák, nem jelent rasszizmust. Legalábbis a józan gondolkodású emberek szerint, nem így azonban a woke-kórban szenvedők szerint, akiknek a nyomására legújabban például

Ezt is ajánljuk a témában

Shakespeare-t is elérte a woke, Rómeó egy fekete Júliával esik szerelembe, s így lett fekete a kis hableány és egy Disney-adaptációban, mely a woke-őrületnek való megfelelni vágyás egyik élenjárója, a Tündérkeresztanya egy fekete, homoszexuális férfi.

S így születnek a legképtelenebb helyen alkalmazott kvóták arról, hogy egy adott munkahelyen, filmben, stb. hány nőnek, hány feketének, hány LMBTQ-képviselőnek kell lennie, még akkor is, ha az minden józan észnek és logikának ellentmond.  Mostanára rengeteg abszurditás történt a woke-őrület következményeként: női sportversenyeket sorozatban megnyerő transzneműekkel, gendersemleges névmásokkal, LMBTQ-sított mesékkel van tele a sajtó.

A normálisan gondolkozó emberek egy ideje próbálnak figyelmeztetni, hogy nem lesz jó vége ennek, de mindazok, akik ez ellen tiltakoznak, agresszív támadások kereszttüzébe kerülnek,

amiről például a  Harry Potter írója, J. K. Rowling sokat tudna mesélni. De így jártak azok is, akik az átértelmezett Júlia ellen merték felemelni a szavukat. »Ennek megálljt kell parancsolni! Undorító rasszista támadások érték társulatunk egyik tagját« – sivalkodtak a woke-őrültek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­á­n­­y­­o­­k­ ­­v­­á­­r­­­n­­a­k­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
xerxesz
2024. április 14. 01:40
kíváncsi vagyok, hogy a sok "okos" kommentelő között hányan láttak Mohácsi-fivérek által létrehozott Shakespeare-előadást... na, az műhamisítás a javából... Shakespeare pedig nem írhatott bele fekete szereplőt a darabjába, mert nem nagyon találkozott velük... Othello is ugyebár mór...
ügyvéd
2024. április 13. 18:45
Ez még fekának is ocsmány!
catalina11
2024. április 13. 17:54
P_F_Juli 2024. április 13. 10:15 Nem a színekkel van probléma, ..." De! Pontosan a színekkel van baj, főleg a fehér színnel.. "Amerika bálványa, Charlton Heston az emelvényen beszél. ....Túl van a politikai korrektség elleni harcra buzdító szavai keltette botrányon. Túl van a Kulturális harc Amerikában című előadásán, amelyben azt állítja, hogy a média és a politikacsinálók többsége az „istenfélő, törvénytisztelő, FEHÉR, középosztálybeli protestáns, vagy ami még rosszabb, evangéliumi keresztény, középnyugati vagy déli, vagy ami még rosszabb, vidéki, becsületes, vagy ami még rosszabb, bevallottan heteroszexuális, fegyverviselő, vagy ami még rosszabb, NRA-tag, átlagos munkavállaló, vagy ami még rosszabb, férfi munkavállaló” ellen működik, dolgozik az Egyesült Államokban. ..... Ahogyan Ben Hur is, aki arra a kérdésre, hogy miért változott meg, miért nem szavaz már a demokratákra, azt válaszolta, hogy nem ő, hanem a demokraták változtak meg."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!