Fontos dolgok

2013. november 28. 17:57

Úgy néz ki, a kormány mégsem támogatja az új felsőoktatási stratégiát, a rektorválasztás joga sem kerül vissza az egyetemekhez.

2013. november 28. 17:57
Ónody-Molnár Dóra
Nol.hu

„Úgy néz ki, a kormány mégsem támogatja az új felsőoktatási stratégiát, a rektorválasztás joga sem kerül vissza az egyetemekhez. Pedig megígérték. A kormány viszont mindennek ellen tud állni, csak a pozíciószerzés kísértésének nem.

Amíg nem ül mindenhol megbízható ember, nem fognak helyben dönteni a vezetőkről. Érzik ezt az érintettek is. A szegedi rektor a legújabb, a felsőoktatást érintő megszorítással kapcsolatban úgy fogalmazott: fel voltak készülve arra, hogy valamekkora összeget be kell majd fizetniük, csak azt nem tudták, mikor utasítja őket erre a minisztérium. Szabó Gábor szerint meglepő, hogy más egyetemeket sokkolt az újabb elvonás, hiszen egy májusi kormányhatározatból már tudni lehetett, melyik intézménytől mennyit terveznek elvonni. Végül a meséből ismert okos lány esetéhez hasonlította a minisztérium eljárását: visszaveszi az állam azt, amit adott.

Az ilyen nyilatkozatot úgy hívják: behódolás.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Messire
2013. november 28. 21:42
Ordit a képéről a hülyeség.
Fóbia
2013. november 28. 20:05
Ha az oktatásban történtekért az állam a felelős akkor miért nem nevezhetné ki a vezetőket? Ellenkezőleg ez az út már nem a liberalizmushoz hanem a káoszhoz vezetne!
agla
2013. november 28. 19:33
Kinyalnálak a bugyidból Dóra!
kuwiq
2013. november 28. 19:03
Bezzeg amikor a böszme belógatott havi két misit a rektoroknak, ha cserébe támogatják a tandíj bevezetést meg a költségvetés csökkentést, az év végi zárolásokat, akkor kuss volt a baloldalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!