Bekerült a top400 orvosi egyetem közé a SOTE

2018. november 20. 15:38

A listázott több mint 1250 egyetem között hét magyar volt.

2018. november 20. 15:38

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriában a világ négyszáz legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem (SE) a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) 2019-es nemzetközi képzésterületi rangsorában – közölte az SE kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az élettudományok, valamint az orvos-egészségtudományi képzésterületi rangsorban a Semmelweis Egyetemet a 301-400., a Pécsi Tudományegyetemet a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képzéseit pedig az 501-600. kategóriába sorolta a THE. A Semmelweis Egyetem európai viszonylatban a legjobb 200 között szerepel – tették hozzá. Ismertették: a régióból a bécsi orvosi egyetem érte el a legjobb eredményt, képzéseit a 101-125. helyre sorolták. A rangsor élén az Oxfordi Egyetem áll, dobogós helyen végzett a Harvard és a Cambridge is.

A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálatakor – az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan – öt terület (oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció) 13 teljesítménymutatója alapján mérik az intézményeket, de a módszertant mindig az adott képzésterülethez igazítják – olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték, a listán több mint 1250 egyetem szerepelt, amelyek között hét magyar is volt.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2018. november 20. 18:28
""A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálatakor – az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan – öt terület (oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció) 13 teljesítménymutatója alapján mérik az intézményeket, Hogy tudjuk, miről van szó: a diákok többsége tanul angolul, ezért az angolszász egyetemek erősek a nemzetközi elem tekintetében. Valójában az ún. "ország legjobb egyetemét" is az húzza fel. A hallgatói többsége külföldi. A magyar orvosi karokon már sok külföldit is képeznek, de az angol nyelvűek nyilván más ligában játszanak. így értékeljük az eredményt. nagyon szép az.
Akitlosz
2018. november 20. 18:11
Bekerültem a top4000000000 ember közé.
zakar zoltán béla
2018. november 20. 17:20
elteRELEM CEaUsescus büszkeségem-----
bunko_jobbos
2018. november 20. 16:36
Olvastam sok angolszász könyvet az I. Világháborúról, kertészeti könyveket, lexikont stb. Egy közös volt bennük: csak a saját érdekkörükön belül láttak meg bármit. Szerintük csak nyugati front volt a háborúban, egy egyszerű növény kezelését csak az ő környezeti feltételeik szerint tárgyalták, és a lexikonban a magyar sportolók alig voltak benne (csak a leghíresebbek), de az utolsó indiai krikett lófasz győztese benne volt. Megtanultam, hogy nem szabad tőlük tájékozódni. Na most, ezek után, vajon a magyar egyetemek színvonalát mégis mi a lófasz alapján ítélik meg? Hogy mennyi végzős helyezkedett el Angliában meg az USA-ban? Jó, tudom, vannak objektív mérőszámok is, azok benne vannak, de szubjektív pontszámokat úgy adják, ahogy nekik tetszik. Jó dolog bekerülni az elsők közé, de olyan nagy jelentőséget ne tulajdonítsunk neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!