Ovidiu Silaghi

2013. augusztus 30. 08:53

Kedves Népszabadság! Ugye nektek is gyanús a „Szilágyi” hangzás? S akkor vajon a mi Ovidiu barátunk magyar volt-e egykoron?

2013. augusztus 30. 08:53
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Nos, kedves Népszabadság!

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy a ti lapotok a múltban, negyven éven keresztül azon ügyködött, azért dolgozott, hogy a határon túli és a határon belüli magyarok ne is tudjanak egymásról. Ti voltatok a zászlóshajói a »szocialista internacionalizmusnak«, ami – mint azóta kiderült – nem egyszerűen önmagában volt ideológiai szörnyszülött és gazemberség, hanem egyszersmind előfutára volt napjaink másik gnómjának, a globalizációnak. Ti közületek került ki az a Hajdú János, aki a kor egyik legnagyobb gazembereként a nacionalizmus vádjával illette Duray Miklóst, aki fel merészelt sikoltani a Csehszlovákiába szorult magyarság sanyarú sorsa, elnyomatása és erőszakos asszimilációja miatt. Ti voltatok azok, akiknek mindig többet jelentett a szocialista »testvériség«, mint a nemzet. Igen, ti voltatok azok, akiknek semmit sem jelentett a nemzet. Ti voltatok az E. Fehér Pálok és a Miklós Gáborok szellemi otthona – és vagytok ma is. És most jöttök, és nekiálltok azon aggódni, vajon mennyire beszélnek jól magyarul a honosítást kérelmezők.

Szögezzük le ezt is: ha rajtatok múlt volna, ma már senki sem lenne Erdélyben és a Partiumban, aki egyáltalán és bárhogyan beszél magyarul. Hiszen ez volt a küldetésetek, sok egyéb disznóság mellett. És tudjátok, ti ott a Népszabadságnál, még az is lehet, hogy van sok honosításért folyamodó, aki rosszul beszél magyarul. Például azok a csángók, akiket volt pofátok e mellé az aljas cikk mellé betenni illusztrációként, biztosan nem beszélik az irodalmi nyelvet. Viszont azon a képen életük legnagyobb és legszentebb pillanata van megörökítve – kár volt ezt is bemocskolnotok. Továbbá mindaz, amiről beszéltek, bizonyítja, hogy a magyar állampolgársági törvény nem »vérségi alapon« szelektál, hanem modern és európai jogszabály, bármit is jelentsen ez. Gondoljatok csak az általatok példaként felhozott Ovidiu Silaghira. Ugye nektek is gyanús a »Szilágyi« hangzás? S akkor vajon a mi Ovidiu barátunk magyar volt-e egykoron? S vajon vannak-e magyar felmenői, s vajon ő az első, akit elrománosítottak az iszonyat évtizedei alatt? És akkor neki joga van-e magyar állampolgárságért folyamodni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. augusztus 31. 01:08
Én sem tudok németül, de vannak német őseim. Kapok német állampolgárságot egyszerűen? Nem. Bayer te már kértél németet? ;)
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 30. 21:42
Ezt a szerencsétlen slota címeres barmot vajon hogy fogják hívni az azeri kebelen,ahol KGB segget nyalhat ahogy megszokta fiatalkorában?!
trabantkombi
2013. augusztus 30. 11:51
zsóti, baszod egyre dagadtabb vagy! Ez nálatok valami verseny a baltással??? Figyu, nem olyan régen még te is a népszabiba írogattál, emlékszel, te nyomorult hazug hazaáruló mocskos mélygyökér trafikmagyar komcsi geci??? 2014!!!!
vidorka
2013. augusztus 30. 11:35
A Zsóti az egyáltalán magyar? ...mert a neve alapján sváb, adózni a tótoknak szeret .... csak ha lenyúlni kell valamelyik nemzetet akkor választja a magyart! Kommunista söpredék ez a Zsóti semmi más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!