Tehetségközpont a vízisport-egyesület Mosonmagyaróváron

2013. január 02. 22:06

Hatodszor rendezte meg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület a népszerű Voluta vízi fesztivált nyolcvan sárkánycsapat részvételével.

2013. január 02. 22:06

Sikeres évet tudhat maga mögött a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület.

- Számos rendezvényt szerveztünk meg, így a Vízen a Város városi családi napot, a IX. Evezős Óvár Kupát, a VI. Voluta Nemzetközi Vízi Karnevált, amely tavaly felülmúlta az előző éveket is a rekordszámú, 80 sárkánycsapat részvételével. Ez a program mára már nemcsak kiemelt városi rendezvény, hanem országossá és nemzetközivé nőtte ki magát – sorolta Nagy Gábor egyesületi elnök.

A múlt év is jól indult a szervezet számára, hiszen a Városi Sportgálán a 2011-es év értékelésénél 40 sportoló vehetett át díjat. Az egyesületből került ki a város legeredményesebb sportolónője, Valacsai Filippa, míg a Mosonmagyaróvár legeredményesebb egyesületének járó díjat 2010. év után ismét a város vízi sportolói vihették haza.

A sikeres evezősszakosztály munkája mellett beszámolhatok az egyre erősödő kajak-kenu szakosztály munkájáról. Mintegy 40 kajakos-kenus jár le nap mint nap a csónakházba. Részt vettek magyar bajnokságon és nemzetközi versenyeken, továbbá felnőtt-világbajnokságon is értékes eredményekkel. A sárkányhajó-szakosztály is egyre több versenyen mutatkozott be nem kis sikerrel és a csapat létszáma is folyamatosan nő. A nemzetközi porondon nyolcan közülük az ICF Milánói Sárkányhajó-vb-ről éremmel tértek haza. Mindenképpen kiemelendő a szakosztály társadalmi munkája is – vette számba az eredményeket az egyesület elnöke.

A jelenleg mintegy másfél száz tagot számláló civil szervezet 2009 eleje óta működik együtt a Reménység Alapítvánnyal.

Így hat értelmileg akadályozott gyermek, felnőtt és egy gyengénlátó evezésének lehetőségét teremtette meg az egyesület, amelyet idén is vállalt Nagyné Valkai Éva edző.
Az egyesület uniós projektekben is részt vesz. Idén az egyik pályázat keretében a hajószállítóikat újították fel, két rendezvényt szerveztek. Megkezdik a túravezető-képzést, továbbá kajakokat és kenukat is vásárolnak. Egy másik projekthez, aminek a szerződését nemrég írták alá, 12 millió forintot nyertek. Így az egyesület 2013-tól Mosonmagyaróvári Vízisport Tehetség Központként üzemelhet, melynek az utánpótlás-nevelésben lesz jelentős szerepe. Két evezős ergométert és a teljes szoftverbázisát, projektort szereznek be, rendezvényeket szerveznek az iskolákban, evezős és kajak-kenus lapátokat vásárolnak és az edzők, segítő önkéntesek továbbképzésben részesülnek.

Nagy Gábor további terveikről elmondta: idén sem marad el a Voluta fesztivál, az evezős Óvár-kupa, továbbá fennállásuk 20. évfordulóját is szeretnék felejthetetlenné tenni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!