Heineken: Megvédjük a vörös csillagot

2017. március 30. 22:28

A Heineken megvédi azt, ami a cég születése óta a sajátja, beleértve az „ikonikus vörös csillagot” is, ezért esze ágában sincs megválni a logójában szereplő vörös csillagtól – nyilatkozta a hollandiai cég szóvivője.

2017. március 30. 22:28

Nem válik meg a vörös csillagtól a Heineken – derül ki a hollandiai cég szóvivőjének nyilatkozatából, melyet a Beverage Daily-nek adott. A HVG által idézett cikk szerint a szóvivő elmondta: 

„A Heineken mindig, mindenhol és minden eszközzel meg fogja védeni azt, ami a cég születése óta a sajátja: a Heineken márkát, beleértve az ikonikus vörös csillagot.”

A Heineken szerint nincsen politikai jelentése a logójának, ráadásul „világszerte, valamennyi piacon ugyanazt a szimbólumot” használja. A közleményben arra is kitérnek: közelről követik a helyi fejleményeket és remélik, hamarosan megoldódik ez az ügy.

A cikk megemlíti, hogy a vörös csillag a 30-as évek óta képezi részét a cég logójának, azonban második világháború után kifehérítette a cég a vörös csillagot, egészen 1991-ig, amikor a Szovjetunió elbukott.

Azért vetődött fel a vörös csillag újbóli kifehérítése, mert az – azóta már megoldódott – Igazi Csíki Sör vs. Heineken vita nyomán a kormány benyújtotta a Lex Heineken néven elhíresült törvényjavaslatot, amely a tiltott önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát tiltaná be. A legújabb fejlemények szerint a Parlament nem tárgyalja a Lex Heinekent, ugyanis azzal még megvárják az uniós notifikációs eljárás végét, amely legalább három hónapig tart.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:11
Csak hogy tudjuk, mit kell bojkottálni: Heineken Gösser Edelweiss Zlaty Bazant Kaiser Krušovice Soproni Steffl Arany Fácán Adambräu Affligem Mort Subite
balbako_
2017. április 26. 10:12
A Heineken a tavaly piacra dobott termék előállításának és forgalmazásának betiltását, a gyártósor és az áru elkobozását, továbbá - a kártérítés reményében - egy garanciaalap létrehozását kérte.
noMores
2017. április 20. 02:26
Easy. Nem lesz az a törvény beadva, már nem fontos. A szokásos fideszes seggszáj.
drkovax
2017. április 10. 21:21
1. 1951-1991 között meg sehol se vörös csillaggal forgalmazták, hanem vörös szegélyű fehér csillaggal. Akkor miért is nem ragaszkodtak hozzá ennyire ? Ja, esetleg az amerikai kormány (McCarthy időszaka !) tett a belga kormányon keresztül valami vissza nem utasítható javaslatot ? 2. A cikk által idézett nyilatkozatban maga a Heineken állítja, hogy a 30-as évektől használja a vörös csillagot, tehát már SzU és kommunista szimbólumhasználat ismeretében választotta. 3. Ha kicsit megkapargatjuk a történetet, ki fog derülni, hogy akkor politikai állásfoglalásként német/náci ellenes éllel (nagy divat volt akkor a vörös csillag meg a népfront ...) választotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!