Új mutációt találtak az Egyesült Királyságban

2021. február 16. 11:44

Ez nem a korábbról már ismert, úgynevezett kenti variáns.

2021. február 16. 11:44
null

Harminckét embernél mutatták ki eddig az Egyesült Királyságban az új, B1525-ös jelzésű koronavírus-mutációt – írja a Guardian. Ez a variáns megjelent már egyébként Dániában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, és hát további országban. Az Edinburgh-i Egyetem kutatói szerint a mutáció hasonlít a kenti, B117-es variánsra, és ebben is megtalálható a tüskefehérje elváltozása.

– nyilatkozta Dr. Simon Clarke sejtbiológus, a Readingi Egyetem munkatársa. 

Szakértők egy új, nagyszabású tesztelési hullámot javasolnak, hogy minél több fertőzöttnél kimutassák a variánst. Egyes kutatók szerint viszont szkeptikusak ezzel kapcsolatban, szerintük pont azok nem mennek el tesztelni, akik a legjobban terjesztik a vírust, mivel féltik megélhetésüket. Abban ugyanakkor egyetértés van, hogy minél előbb végeznek egy új variáns genetikai feltérképezésével, annál hatékonyabban lehet védekezni ellene.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Bertrand Guay / AFP

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. február 16. 19:39
Egyre gyengül a vírus.
Amondó
2021. február 16. 18:22
Nemrég a rádióban talán azt akarták mondani, "Gyorsul a járvány terjedése." de nyelvbotlás (?) miatt ez hangzott el: "Gyorsul a járvány tervezése." Ezek már tudnak valamit.
OberEnnsinnen
2021. február 16. 15:01
Tudjuk, nem titok, G. Soros kérkedik vele: GEORGE SOROS DOLLÁRMILLIÓI AZ ANTIFÁK, BLM-EK ÉS MINDEN NEM FEHÉR MOZGALOM ÉLETBEN TARTÓJA, TÁMOGATÓJA...
fogas paduc
2021. február 16. 13:05
Az oltás csak akkor válik hatástalanná, ha a mutáció a vírus antigenitását is érinti. Ha nem, akkor az eddigi vakcinák hatékonyak ellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!