A német kormány nyomást gyakorolt a tudósokra a lezárások érdekében

2021. február 09. 13:56

A Welt Am Sontag értesülései szerint a lezáráspolitika mögötti tudományos érvek politikailag is motiváltak lehettek.

2021. február 09. 13:56
null

A  Welt am Sonntag újság birtokába jutott egy 200 oldalas anyag, amely a német belügyminisztérium és több kutatóintézet közötti kommunikációt tartalmazza, és ez alapján állítja a lap, hogy a „lockdownpolitika mögötti tudományos érvek politikailag is motiváltak lehettek” írta meg az Azonnali, amely megírta,hogy a járványügyi kérdésekben illetékes Robert Koch Intézet nem akarta kiadni a dokumentumokat. 

A levelezésből kiderül, hogy Seehofer államtitkára, Markus Kerber a Robert Koch Intézet munkatársait egy olyan modell kidolgozására kérte volna fel, amely „megelőző és represszív jellegű intézkedéseket alapozhat meg”– írja a lap.

Az intézet munkatársai eleget tettek a kérésnek, és négy nap alatt dolgozták ki azokat a modelleket, amelyekkel a kormány a sajtóban megindokolta a bevezetett lezárásokat. A modell azzal számolt, hogy „a legrosszabb esetben akár egymillió halottja is lehet a 2020-as évben a kínai koronavírusnak és  57 millió ember fertőződhet meg Németországban”. 

A modellt az alapján dolgozták ki, hogy mi történhet, ha nem vezetnek be intézkedéseket.

A járvány kirobbanása óta Németországban eddig 62 ezer halott volt, és több, mint kétmillióan fertőződtek meg. A németországi halottak túlnyomó többsége 70 év feletti:

Tavaly novemberben Németországban számos tüntetést tartottak a lezárások ellen,melyről riportban számolt be a Mandiner.

Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. február 10. 09:07
Egyetlen ország sem unalmában záratja be az aranytojásokat tojó tyúkokat, azaz a sok adót fizető egységeiket. Ez mindenkinek káros, de ha nem zárnak be, akkor az mégtöbb kárt okoz. Lásd Svédország.
Pandaka pygmaea
2021. február 09. 16:52
Nyomásgyakorlás? Várjámá'! Nem úgy volt, hogy ilyet csak a Zorbán tesz, mert emberkísérletezik a magyar enbereken a zorosz vaccinával?
mandiner71
2021. február 09. 16:13
Nemongya Sajókám... már Németországban is ....?
annamanna
2021. február 09. 15:04
Orbán meg majd nemzeti konzultációt indít róla..... :)))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!