Vádat emeltek két férfi ellen, mert horogkeresztes molinóval emlékeztek Hitler születésnapjára

2021. július 09. 14:43

A molinón a „Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!” felirat, valamint egy horogkereszt részlete volt látható.

2021. július 09. 14:43
null

Önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség egy 23 éves és egy 19 éves férfi ellen. A vádirat szerint a szélsőséges eszméket valló vádlottak április 18-án délután Szolnokon a Tiszavirág híd korlátjához rögzítettek egy általuk készített, 200-szor 180 centiméteres molinót azzal a céllal, hogy megemlékezzenek Adolf Hitler születésnapjáról. A molinón a „Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!” felirat, valamint egy horogkereszt részlete volt látható. A molinót néhány órán belül egy ismeretlen eltávolította a hídról. 

A két férfi két nappal később, április 20-án este a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy másik molinót függesztett ki, amelyen „Az élet nem nem bocsátja meg a gyengeséget” felirat mellett szintén egy horogkereszt részlete volt látható. A kihelyezés után tűnt fel nekik, hogy tévedésből kétszer írták a „nem” szót, ezért hazaindultak festékszóróért. Az aluljárótól nem messze a rendőrök intézkedés alá vonták a két férfit, akik közül az egyik SS-jelvényeket viselt a ruházatán. A rendőrség még aznap este eltávolította a molinót. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

(MTI)

Nyitókép: Michal Fludra / NurPhoto / AFP. Illusztráció.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tapeino
2021. július 10. 07:32
Ha nincs kép róla, nem hiszem el az egészet!!! Ilyen hírt én is tudok gyártani!
Gèbi
2021. július 10. 05:20
Na és ez miért baj? Mindenki arra emlékezik akire akar. Nem ez lenne az a "demokrácia" nevű izé?
lendvaiildiko
2021. július 09. 21:39
NEM HELYES A KETTŐS MÉRCE. HELYES, HOGY A HITLEREZŐ MOLINÓT KIFÜGGESZTŐK ELLEN VÁDAT EMELTEK, DE VAJON A HITLEREZŐ DR LÁSZLÓ IMRE ELLEN MIÉRT NEM. PEDIG SZERINTE SOK JÓT TETT, NEM VÉLETLEN AZ ÉV EMBERE CÍM ODAÍTÉRÉSE..... https://www.youtube.com/watch?v=yV-qqMGlWCM A Hír TV birtokába került egy felvétel, amelyen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció XI. kerületi polgármestere, László Imre az önkormányzati ülésen azt mondta: „Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta”. László Imre szerint Hitler Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok. https://magyarnemzet.hu/belfold/hitlert-meltatta-a-dk-s-polgarmester-video-8296995/
Türelem
2021. július 09. 20:00
Jakab kérte fel erre őket. S arra is, hogy jöjjenek Lipóciába, s törjék be a kirakatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!