Küzdelmek és nagy tervek

2023. december 22. 06:58

Az ellentmondásosnak tűnő viszonyok között vágott világos rendet Orbán Viktor.

2023. december 22. 06:58
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Mivel az őrület minden nap újabb hullámokban lepi el világunkat, nem árt időnként összegezni a mögöttünk hagyott időszak tapasztalatait, ha meg akarjuk őrizni maradék józan eszünket. Jó alkalmat teremtett erre hazánk miniszterelnöke, amikor nemzetközi sajtótájékoztatóvá formálta az év utolsó Kormányinfóját, ahol személyesen válaszolt a sajtó kérdéseire.

Tudálékos elemzők már azon élvezkednek, hogy a kormány minden erőfeszítése, a nemzet minden áldozatvállalása és vérverejtékes küzdelme ellenére annyit romlott Magyarországon a helyzet, ami már meglátszik a kormánypártok támogatottságán. Szomorúan teszik persze hozzá azt is, hogy ez még véletlenül sem eredményezi az ellenzék népszerűségének növekedését. Ezek között az ellentmondásosnak tűnő viszonyok között vágott világos rendet Orbán Viktor, amikor közérthetően foglalta össze a mögöttünk hagyott esztendő kihívásait és fenyegetéseit, valamint az azokra adott magyar válaszokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

A szomszédunkban dúló háború, a növekvő terrorfenyegetettség, az illegális migráció megoldatlan problémája és az elszabadult infláció volt az a négy tőlünk független külső erőhatás, ami azonnali és hatékony válaszlépéseket követelt hazánktól. Mindezt megfejelte egy önsorsrontó, önfeladó brüsszeli politika, ami érthetetlen, az európai polgárok érdekeit semmiképpen nem szolgáló reakciókat izzadt ki magából, amiket ráadásul ránk akart kényszeríteni. Magyarországnak viszont megvoltak a saját, szuverén válaszai, amike

t sikerre is vitt. Békepártiság a háborús uszítással szemben, a terror távoltartása otthonainktól, az illegális migráció megfékezése és az infláció drasztikus letörése, mert a Brüsszel elhibázott szankciós politikája miatt elszabadult energiaválság hazánkra volt a legkegyetlenebb hatással az unióban. 

Küzdelmünk sikeres volt annak ellenére, hogy a kilóra megvásárolt percemberkék az uniós döntéshozatal székeiben mindent elkövettek azért, hogy teljesen tönkretegyenek bennünket, amiért nem az ő őrületük mentén alakítjuk életünket. Sem a nyílt zsarolástól, sem saját szabályaik semmibevételétől nem riadtak vissza, hogy móresre tanítsanak bennünket, amiért magunk akarunk dönteni arról, ki jöhet országunkba s ki nem, és nem kérünk a gyerekeinket vegzáló LMBTQ- és genderpropagandából, valamint kezdetektől ki akartunk maradni a háborúból, és semmiképpen nem voltunk hajlandóak fegyvereket szállítani. Mi viszont végig a megegyezésre törekedtünk, minden feltételt, szupermérföldkövet teljesítettünk, mégis úgy próbálják beállítani, mintha mi lennénk az egység megbontói. De az erőfeszítések nem voltak hiábavalók. A következő időszak a küzdelmek helyett a nagy tervek időszaka lesz Orbán Viktor szerint. Ennek érdekében már több intézkedést előre kidolgoztak.”

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 23. 18:08
Úniós bajnok infláció…őrült államadósság…recesszió… tényleg ,igazi fideszes siker év volt…🤮🤮🤮
gekk
2023. december 22. 23:49
A kárpátok varánusza? Munkásőrkém ne röhögtess! Nézegesd inkább a gazdádat putyin előtt, amint ideggyengén szétesik. Na, az az igazi orbit.
Namond
2023. december 22. 13:09
Orbán harminc éve van politikai pályán, hogy-hogy nincs a Fideszben, kiképzett utóda????
dryanwolf
2023. december 22. 11:23 Szerkesztve
"Az ellentmondásosnak tűnő viszonyok között..." Pezseg a vére a zene után: "Hol háború, hol katonai művelet...")
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!