Büntetőeljárást indított a rendőrség a szombati tömegszerencsétlenséggel kapcsolatban

2023. március 12. 09:01

Szakértőket is bevonnak.

2023. március 12. 09:01
null

A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket – jelent meg vasárnap reggel a police.hu-n a szombati tömegszerencsétlenségre utalva. 

A rendőrség honlapja felidézi: 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es számú autópályán, Herceghalom térségében történt a súlyos baleset, amelyben összesen 41 gépjármű volt érintett. Egy 44 éves férfi életét vesztette, rajta kívül 39-en sérültek meg, a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben,. 

A műszaki mentést és a baleset szemléjét 5 óra 10 perckor fejezték be, a forgalom Budapest irányába március 12-én 0 óra 45 perckor, Győr irányába 5 óra 15 perckor indulhatott meg – tájékoztatott a police.hu.

Nyitókép: police.hu 

Elképesztő felvételek az M1-esen történt tömegkarambolról (GALÉRIA) | Mandiner

Egy kamion és több autó ütközött össze Herceghalom térségében.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2023. március 12. 15:41
Idézném egy több évtizedes igazságügyi szakértő ismerősöm szavait: "Jogi aspektusból mindig van felelős. A KRESZ úgy van megírva, hogy ha mindenki betartaná nem lenne baleset. Mindegy mit gondolsz."
Romoló
2023. március 12. 14:29
Mit kerestek a kamionok a belső sávban elől és hátul is? Elöl három kamion az utat teljes szélességében zárta. Vajon mitöl következett be a baleset?
I_Isti
2023. március 12. 11:41
A vége az lesz, hogy senki sem sértett nagyon törvényt, csak a kis hibákat vétett, amelyek a körülmények összjátéka miatt vezettek katasztrófához. Egy kis gyorshajtás, egy kis szabálytalan előzés, a látási viszonyok gyors romlása, és az ehhez való nem alkalmazkodás, a követési távolság, az autósok nem figyelmeztetése a veszélyre, vagy ennek a figyelmen kívül hagyása stb. De hogy aztán valakire ráhúzzák-e a vizes lepedőt?
tomtam
2023. március 12. 11:21
Száraz időjárás esetén gyakran előforduló jelenség. Felmerülhet ilyen esetben átmeneti sebesség- és előzés korlátozás. Azt sem fogják sokan betartani, de talán javítana a helyzeten. Szeles szántóföldeken rendszeresen lehet rá számítani, hatóság monitorozhatná és intézkedhetne. Olvasható volt tegnap, hogy Szlovákiában több pályaszakaszt lezártak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!