Nem poloskát találtak az Eötvös Károly Intézetben, de hogy mit, nem tudni

2016. augusztus 30. 09:29

Megszüntették a nyomozást az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált gyanús, poloskának tűnő eszköz ügyében. Az igazságügyi szakértő kizárta, hogy lehallgató berendezésről vagy akár annak alkatrészéről legyen szó, írja a Népszabadság.

2016. augusztus 30. 09:29

Mint arról a Mandiner is beszámolt: júniusban még úgy tűnt, hogy poloskát talált irodájában az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet. A Soros Györgyhöz köthető szervezetek által támogatott civil szervezet azután vizsgálta át az irodát, miután a kormány bejelentette: a civilekről szóló titkosszolgálati bejelentések vannak a birtokában. A kifelé tartó adatkábeleknél találtak egy áramköröket tartalmazó szerkezetet kábelárnyékoló doboz helyén. Az általuk megkérdezett szakértő szerint a szerkezet adattovábbításra alkalmas eszköz, így tehát poloskáról van szó, írták akkor Facebook-posztjukban.

A Népszabadság kedden arról ír: a rendőrség igazságügyi szakértője egyértelműen kizárta, hogy lehallgató berendezésről vagy akár annak alkatrészéről legyen szó. Ez azután derült ki, hogy a profi feljelentő Tényi István jogosulatlan titkos információgyűjtés vagy adatszerzés gyanúja miatt rögtön feljelentést tett a rendőrségen, miután hallott az ügyről. Eszerint a kábeldobozban talált eszköz akármi lehet, de hogy nem poloska, az biztos, írja a lap.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antispy
2016. szeptember 28. 12:32
Arra még kíváncsi volnék, hogy végül Majtényiéknak leesett-e a papírtantusz, hogy sokáig féltve óvott névtelen "szakértő" csúnyán átverte őket. Bővebb leírás itt: http://lehallgatasvedelem.com/index.php/kem-hatas/lehallgatas-magyarorszagon
kurbitalis
2016. augusztus 30. 22:32
Csempéssz oda valami szar kütyünek látszó valamit. Majd óbégass, és ugasd tele vele a világmédiát: Orbán-terror, Orbán-diktatúra, lehallgatási botrány. Régi trükk. :-)
antioxi
2016. augusztus 30. 15:11
Nicht langsam spaziren aber ugribugri-:) ps: Akkor most már bátran lehet szemétkedni a magyarok ellen nincsenek lehallgatva.
cutcopy
2016. augusztus 30. 14:06
Akkor a szerelő rágógumija lehetett az..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!