Eötvös Intézet: Nem létező személyt bírált Áder

2015. január 15. 12:55

Nyílt levélben hívta fel Áder János figyelmét az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet a kormányfő helytelen kijelentésével kapcsolatban - közölte a Hír24. Áder ugyan elismerte a kormány tévedését, de a környezetvédelmi ombudsmant tette felelőssé a korrekció elmaradásáért.

2015. január 15. 12:55

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nyílt levélben méltányolta Áder János gesztusát, hogy elismerte felelősségét és tévedését az általa is aláírt salátatörvénnyel kapcsolatban – olvasható az intézet közleményében.

Azonban felhívták a figyelmét a tőle származó hibás kijelentésre is, miszerint a környezetvédelemért felelős ombudsman is hibázott, mert nem jelezte időben a korrekció szükségességét. Az intézet figyelmeztette Ádert, hogy ezzel egy nem létező személyt bírált. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ugyanis más ombudsman intézményekkel együtt a környezetvédelemért felelős ombudsman intézményét is megszüntette.

Hozzátették: „A helyén működő helyettesnek önálló intézkedésre, így a jogszabálytervezetek bírálatára sincs joga. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében alkotmányos egyensúlyt, független működést általában sem érdemes keresnie.”

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. január 15. 16:01
Öööö....izé...ez azért ciki. :) Pedig Áder tényleg "jobban teljesít" (a Schmitthez képest meg különösen).
Morgen
2015. január 15. 15:29
"a kormányfő helytelen kijelentésével kapcsolatban -" Államfő.
pierre bayle
2015. január 15. 15:15
hej ez de ciki
liberálzöld.
2015. január 15. 14:13
Jól van na! Most mit kell itt izélni? Éppen horgászott, amikor ez a NER-es izé volt. Hát honnan tudhatna róla? Ő csak egy egyszerű K.E.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!