Mire lesz majd képes ellenzékből a Híd vagy az MKP?

2015. december 08. 23:19

Választóként tehát nem vagyok kíváncsi arra, mit képzel el a Híd vagy az MKP a régiómmal kapcsolatban, ha kormányra kerül, ennek ugyanis nagyon kevés az esélye – pláne önfeladás nélkül.

2015. december 08. 23:19
Finta Márk
Trafik.sk

„Azt viszont nem mondja meg, amit hallani akarok. Az biztos ugyanis, hogy a magyar érdekeltségű pártok akkor sem nyernek választást, ha meztelen bugárbélák és berényijózsefek hullanak az égből, és saját kezűleg építik meg a Pozsony-Kassa autópályát. Szlovákiában, 2016-ban a Smer fog nyerni, és csak az a kérdés, hogy egyedül kormányozhat négy évig, vagy kell-e neki egy koalíciós partner.

Választóként tehát nem vagyok kíváncsi arra, mit képzel el a Híd vagy az MKP a régiómmal kapcsolatban, ha kormányra kerül, ennek ugyanis nagyon kevés az esélye – pláne önfeladás nélkül. A B-terv érdekel, mert az »elmúlthuszonötévben« a szlovákiai politikai jellegzetesség miatt a magyar érdekképviselet szinte mindig a B-tervre szorult. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mit tesz majd Bastrnák úr, ha ellenzékbe kerülnek. Mi történik, ha a Híd ellenzékből próbálja meg elintézni az infrastrukturális fejlesztéseket, és Ficóék elhajtják őket a vérbe. Ezt ugyanis bármikor megtehetik, és meg is tették az elmúlt négy évben.

Bastrnák úr is megtapasztalhatta, milyen az, mikor Fico kicsinyes bosszúból – mert a magyarok nem rá szavaztak az elnökválasztáson, hanem Kiskára – elkaszál egy, már megkötött egyezséget, adott esetben a vasúti kétnyelvűség biztosítását. Azt is megtapasztalhatta, milyen az, mikor első olvasatban átmegy a kisebbségi kulturális alapról szóló törvénytervezet, aztán Maďarič gondol egyet, és a második olvasatban bukik a javaslat. Választóként tehát azt szeretném tudni, mi van akkor, ha nemet mondanak. S az is biztos, hogy a »nem volt meg a politikai akarat« nem elegendő válasz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!