Budapest Metropolitan Főiskola lesz a BKF új neve

2015. május 15. 15:55

Középiskolások véleménye alapján a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola új neve Budapest Metropolitan Főiskola lesz – írja az Index. A rektor elmondta: rövidebb, mégis kifejező nevet szerettek volna. Magyarország legnagyobb magánfőiskolája középiskolások véleménye alapján döntött az új név mellett.

2015. május 15. 15:55

A felsőoktatási törvény módosító javaslata szerint Budapesti Metropolitan Főiskola nevezik lesz a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola új neve – írja az Index. Vass László rektor elmondása szerint régóta terítéken volt a névváltoztatás, mivel rövidebb és kifejezőbb nevet szerettek volna.

A több száz névjavaslat közül végül a középiskolások megkérdezése után döntöttek a Budapesti Metropolitan Főiskola mellett. „A név elsősorban arra utal, hogy mi egy modern, nagyvárosi főiskola vagyunk, de ha a New York-i Metropolitan Operára gondolunk, akkor akár a művészeti képzéseinkel is kapcsolatba hozható” – mondta az Indexnek Vass.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beléndek Péter, bürökléfőző
2015. május 16. 06:51
szomorú a tanulóifjúság szellemi állapota, hogy ezt a nevet akarták
khomeini
2015. május 16. 00:21
idióták, b+ meg azok a középiskolások is, akik azt hiszik, hogy az új név értékesebb diplomát fog jelenteni metropolitan főiskola, b+, eszem megáll
adam
2015. május 15. 17:45
Budapest Cosmopolitan Főiskola
Übermayer
2015. május 15. 17:21
lehetne akár Budapesti Metropolitan Hochschule is, hamár mindeképp keverni akarták a nyelveket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!