Obama villantása

2014. január 30. 10:54

Ha az objektivitásnak csak a szele is megérintette valaha a hazánkat oly nagy előszeretettel ostorozó bértollnokokat, akkor most nekimennek a washingtoni mini-Führernek.

2014. január 30. 10:54
Zord Gábor László
MNO

„Kíváncsian várjuk, amint a hazai és külföldi balliberális véleményvezérek ízekre szedik Obamát az unió helyzetéről kedden mondott beszédéért. Nem egyebet állított ugyanis az amerikai elnök, mint hogy a jövedelemkülönbségek csökkentése, a középosztály erősítése érdekében hajlandó rendeleti úton is lépéseket tenni. Annak a törvényhozásnak a megkerülésével, mely kétségtelenül tanúbizonyságot tett az utóbbi időben impotenciájáról. Ha az objektivitásnak csak a szele is megérintette valaha a hazánkat oly nagy előszeretettel ostorozó, ördögöt a falra festő bértollnokokat és az Amerikában és Nyugat-Európában »mérvadónak« tekintett, véleményformáló értelmiségieket, akkor most nekimennek a washingtoni mini-Führernek. Nem kell félniük az esetleges retorzióktól sem, hiszen az amerikai ellenzék soraiban biztosan támogatókra lelnek olyan képviselők részéről, akik maguk is így panaszkodnak: »Obama elnök arról ábrándozik, hogy egyedül írja meg a törvényeket.« (...)

Ha populistának is tűnt a kedd esti retorika, Amerika és a világ érdeke is azt diktálja, hogy eredményes legyen, és novemberben, a félidős törvényhozási választásokon ne engedje a törvényhozást teljes egészében republikánus kezekbe kerülni. Hiába ugyanis az alapvető értékekben képviselt, európai konzervatív szemmel is szimpatikus republikánus álláspont, a nagy formátumú Ronald Reagan pártja mára rossz politikai vágányra tévedt, irreális elvárásokat támaszt az amerikai gazdaság működési rendszerével szemben, és kifejezetten veszélyes célokat diktálna külpolitikájának.

Ha meg is kopott, meg is fáradt mára Obama imázsa, kedden azért felvillantotta, hogy a mai világban erős vezetőkre, a stratégiai víziók határozott képviseletére van szükség. Ahogy a tengerentúlon, úgy az óceánnak ezen az oldalán is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
David Karúszó
2014. január 31. 14:22
Most csípőből legalább 9-10 videót tudnék feltenni, amikor amerikai rendőrök elbaltázzák a gépjárműellenőrzést, vagy valami hasonló intézkedést, és jól lelövik az ártatlan állampolgárt, vagy épp félholtra "tazerezik" a "beteget".; a nyomorékkáverésről már nem is beszélve. Mi több! Már Amerikában, a szent "homeland"-ben is bevetettek drónokat; talán még nem ölésre, de ami késik, nem múlik.
BőröndÖdön
2014. január 31. 00:11
Bértollnokról beszél a zsemnyin zsipaó,nagyon vicces!
Kálmán Szolga
2014. január 30. 22:36
Mondjuk Obama még mindig jobb mint a komplett idióta bush
Kálmán Szolga
2014. január 30. 22:06
Aki gyenge angolból, itt a fordítás http://kuruc.info/r/6/123336/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!