Bélák a falakon belül

2013. február 24. 11:33

Fiatalember, ezek a problémák nem az egyetemen belül keletkeztek, ne hozzuk be őket.

2013. február 24. 11:33
Kálmán C. György
Magyar Narancs

„Viszont üstöllést demokratikusan megválasztották az őket egyedül legitim módon képviselő Hallgatói Önkormányzatot, aki felvette a legszebb ruháját, nyakkendőt is öltött, és harmadnap bejelentkezett a dékánhoz, egyenest az egyetem falai közé, ahová azonban – ügyesen kitalálta ezt – nem az utcáról, hanem a folyosó végén levő vécében töltött keserves éjszaka után magáról az egyetemről érkezett. Előadta a diákok mindenféle aggodalmát, sérelmét, hiányérzetét, hogy gondolja meg a dékán úr, tudna-e az egyetem falain belül valamiféle megoldást találni. Jó ember volt a dékán, meg is gondolta – nem egyszer, de háromszor –, mielőtt válaszolt volna (közben szórakozottan megbízásokat írt alá [nem magánemberként] az intézmény tudományos nimbuszának polírozására), majd széttárta a kezét: – Fiatalember, ezek a problémák nem az egyetemen belül keletkeztek, ne hozzuk be őket. És nyomatékkal kérem, ne is vigye ki őket. Ez az egyetem életében komoly gondot okoz, és nem visz el a megoldáshoz. De azt megígérhetem, hogy ha az államtitkár betéved a falak közé, szóba hozom neki, hogy aztán ő mit visz ki belőle, az az ő dolga.

Az államtitkár pedig ült a szobájában, és látta mindezt, és mosolygott, és roppant elégedett volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trasamund
2013. február 25. 00:23
Hülye vagy béla. Sokakat fáraszt már ez az erőlködés. Mert az. Agresszív, bár az ellenkezőjét mondja, manipulatív, bár semlegesnek állítja magát,infantilis, bár nagyfejűt játszik.
Nagytestver
2013. február 24. 23:51
No, kerem, ez az alak ujsagironak es tanarnak egyarant nulla, szarmazasi es politikai alapon lehetett egyetemi tanar evtizedeken keresztul. Meg tanszekvezeto is volt Magyar Mucuska Balint idejeben. Narratologiat tanit (nesze semmi, fogd meg jol tipusu targyat).Gyalazat!
kaktuszvirág
2013. február 24. 18:43
Ez a Kristóf nevű nagyon hülye,még MSZP elnök is lehet belőle.
szabadhajdu
2013. február 24. 17:58
Ez a fasz is az ELTE BTK-án lopja a napot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!