A Huawei bemutatta saját virtuálisvalóság-sisakját

2016. április 17. 12:00

Itt a legújabb VR-headset, mégpedig a Huaweitől, a P9 telefonhoz. Nagyon hasonlít a Samsung Gearhez.

2016. április 17. 12:00

A Huawei bemutatta a cég csúcstelefonjával, a P9-el működő, nem meglepő módon Huawei VR nevű virtuálisvalóság-headsetjét. Nagyjából ugyanúgy működik, mint a Samsung Gear: beletesszük a mobilt, rászíjazzuk, és máris van egy alapszintű, de jól funkcionáló VR-sisakunk. A P9 és a Mate 8 két méretével egyaránt működő változatok kerülnek kereskedelmi forgalomba.

A Huawei VR nagyjából ugyanazokra képes, mint a Gear, de mégsem azonosak. A Huawei a kínai piacot célozza meg, míg az Oculus-partner Samsung elsősorban az Egyesült Államokat, Európát és Dél-Koreát. A kínai gyártó egyelőre nem közölte az árat, így még azt sem tudjuk, hogy Kínán kívül árusítják-e majd.

A headsethez 4 ezer ingyen nézhető videó és 40 szintén ingyenes játék, valamint többszáz panoramikus kép és túra jár. A cég nem közölte a tartalmak forrásait, ezért egyelőre rejtély, hogy a későbbiekben hogyan hasonlítható össze a játékfejlesztőket alkalmazó Gearrel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!