Olasz lap: Meloni szakít a lengyel és a magyar kormánnyal

2023. július 12. 10:02

A balos Il Foglio szerint az olasz miniszterelnök kemény vitákat folytat a lengyelekkel és hazánkkal.

2023. július 12. 10:02

Volt idő, amikor a jobboldal, amikor támadásba kellett lendülnie, amikor konszenzust akart nyerni, amikor bajba akarta keverni ellenfeleit, tökéletesen tudta, hogy mit kell tennie, és tökéletesen tudta, hogy mire tegye fel a zsetonjait: természetesen a bevándorlásra – írta a baloldali Il Foglio olasz lap.

Szerintük volt idő, amikor a nacionalista jobboldalnak csak a bevándorlásról kellett beszélnie, ez az idő azonban elmúlt.

A lap szerint emiatt a változás miatt döntött Giorgia Meloni az Európai Unió által javasolt bevándorlási és menedékjogról szóló paktum elfogadása mellett, s úgy határozott, hogy szakít hazánkkal és lengyel barátainkkal, csatlakozva ahhoz a reformhoz, amin Európa évek óta dolgozik – ezzel vitába sodródva a két említett állammal.

Nyitókép: Alberto Pizzoli/AFP

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2023. július 18. 16:51
Meloni olasz hazafiként viselkedik: bármi áron meg akar szabadulni a migránsaitól. Akár úgy is, hogy osszák szét őket, vagy vigyék ahová akarják Ez persze nekünk nem jó, itt érdekellentét áll fenn. Olaszország szuverenitása korlátozott, a gigantikus államadósság miatt nincs cselekvési szabadsága, a bolsevisták parancsait kell teljsesítenie. Nyilván ezért nyalábol az ukrán CIA-bábrezsimnek is, így kaphatnak pénzt az EU-tól.
Tolókapu
2023. július 12. 20:40
Ez az olasz lunnya-dunnya épp úgy teszi tönkre az országát, ahogy a másik hisztérika (Ursula) az EU-t. Mi a fenéért kapnak a hisztis nők ilyen hatalmat? Nagyon sokszor(mindig) érzelmi alapon döntenek nem objektíven. Mert egy női miniszter, nem logikai, és nem ész érvek szerint hoz döntéseket, hanem érzelemvezérelt alapon.
petike21
2023. július 12. 15:08
Hordja- vigye a migránsait akiket beengedett ahová akarja. Külföldről a hitelezők szorongatják, belföldön meg a migránsbarát olasz honpolgárok. Nagy jövőt ennek sem jósolok.
bandi0723-2
2023. július 12. 15:06
Ki, vitázik kivel? Az újság, újságírójának, el tetszettek menni otthonról? Vágyvezérelt, újásgírás! Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!