Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Dejan Sztankovics vállalja a felelősséget a kupakudarcért!

2024. május 16. 09:06

Az önkritikus Fradi-edző mellett a paksi mester, Bognár György is nyilatkozott az MK-döntő után.

2024. május 16. 09:06

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az idén nem jött össze a duplázás a Ferencváros labdarúgócsapatának, a bajnoki arany után nem tudta megnyerni a kupát is. Szerda este a Paks hosszabbításban 2–0-ra legyőzte a bajnokot a MOL Magyar Kupa döntőjében. Bognár György vezetőedző csapata sokáig emberhátrányban hősiesen védekezve mentette hosszabbításra a finálét, ráadásul az első félidőben az FTC még büntetőt is hibázott. A ráadásban, a 98. percben a 31 éves Papp Kristóf fejesével szerzett vezetést a Paks, a slusszpoént pedig Haraszti Zsolt üres kapus gólja jelentette a lefújás előtt.

A meccs után csalódottan értékelt az M4 Sportnak Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője.

„A futball aranyszabálya, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Ez ma a mi vereségünket okozta, csöndben kell maradnunk most és levonni a tanulságokat. Sajnálom, hogy nem sikerült elhódítani a kupát, elnézést kérek a szurkolóktól, a klubtól az elnök úrtól. Száz százalékig az én felelősségem, az én taktikám volt, az én játékosaim, az én cseréim. De ilyen az élet, menni kell tovább” – mondta szomorúan Sztankovics, aki tehát vállalja a felelősséget a kupakudarcért, bár azt nem fejtette ki részletesen, hogy ez mit is jelent pontosan nála.

A ferencvárosi Ibrahim Cissé (balra) és Edgar Szevikjan (jobbra), valamint Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében játszott Paksi FC-Ferencváros mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. május 15-én. A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

A Paks története legnagyobb sikerét érte el, mert ez az első rangos trófeája – egyúttal a Magyar Kupa huszadik győztese –, miután 2011-ben a bajnokságban, két éve pedig a kupasorozatban lett ezüstérmes. Kupagyőztesként a következő idényben az Európa-liga selejtezőjében kezdhet. Egyben az is eldőlt, hogy a Konferencia-liga nyári selejtezőiben a Fehérvár és a Puskás Akadémia indulhat majd.

„Az eredményeket tekintve ez edzői karrierem legnagyobb sikere, de a paksi futball történetében is az. Ez egy nagyon erős közösség, nagyon jó csapatjátékot tudunk játszani, ezt ma is bizonyítottuk tízen is, ha kell, akkor csúsznak-másznak. Amit megbeszéltünk taktikát, azt több-kevesebb hibával, de maradéktalanul megcsinálták a fiúk. A padlóról álltunk fel, mert az első félidő nagyon furcsán alakult. Meghoztuk azokat a lépéseket, amiket szakmailag egy kiállítás után meg kell, egy csatár maradt elöl, rendeztük a sorokat a középpályán, hátul pedig megvoltunk. Próbáltuk húzni az időt, hogy minél tovább maradjon döntetlen, aztán a végén ráhúzunk valamit” – összegzett a paksi vezetőedző.

Bognár György bevallotta, ebben a bajnokságban feladták a kockázatvállalós, látványos játékot az eredményesség érdekében. A mester szerint a profi futballban az eredménnyel el kell számolni.

„Ez nagy siker volt számunkra, megérte ez az év, de ha választanom kellene a régebbi foci és a mostani között, akkor a régebbit választanám. Inkább a játékra törekednék, hogy még több esemény legyen egy meccsen, még jobban szórakozzanak a nézők és mellette persze nyerjünk is” – vallotta be Bognár.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­­k­­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
igazmagyar
2024. május 17. 11:42
Ifjú korom óta Fradi drukker vagyok, de örülök annak, hogy Bognár György és magyar fiúkból álló csapata győzött! Kubatov meg jó lenne, ha felébredne téli álmából, mert széphazánkban is vannak nagyon jó MAGYAR edzők. Sztankovity (Stanković - mert helyesen Szerbiában így írják és mondják a vezetéknevét) meg elmehet a picsába! Egy ilyen csapatot, mint a Fradi, ilyen játékosokkal sok magyar edző még jobban tudta volna irányítani. Nagy a neve, meg a pofája Dejannak, de taktikához halvány fingja sincs.
gyaloggos
2024. május 16. 13:59
tolmacs-0! ÚGY tudom, hogy REBROV akart menni, őt nem menesztették. CSERCSESZOV menesztése pedig indokolt volt, a Fradi az utolsó 5 meccseken már gólt sem rúgott Csercseszov alatt.
gyaloggos
2024. május 16. 13:57
lynx! LEHET, hogy tudod, de azért leírom! Lisztes Németországba megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!