Baj van a Pfizernél, radikális döntést hozott a gyógyszergyár

2023. december 01. 18:52

Az amerikai gyógyszergyár tájékoztatása szerint leállítják a Danuglipron fejlesztését.

2023. december 01. 18:52
Daily Life In Dublin - Stock Pictures

A Pfizer tájékoztatása szerint leállítják a Danuglipron fejlesztését. A kísérleti fogyókúrás tablettát kétszer kellett naponta bevenni, azonban a betegek nagy arányban tapasztaltak gyomor- és bélrendszeri problémákat. Megjegyezték, hogy a kísérletben résztvevők fogytak a gyógyszernek köszönhetően. 

Bár a Danuglipron fejlesztését leállították, azonban tovább folytatják a fogyókúrás gyógyszerek utáni kutatást, jövőre például nyilvánosságra hozzák az egyik olyan kísérleti gyógyszer második fázisú vizsgálati adataiat, melyet csak napi egyszer kell bevenni. 

A Pfizer tájékoztatása után a cég részvényei négy százalékot estek. 

A gyógyszergyártó az utóbbi években megpróbált betörni a fogyókúrás készítmények 90 milliárd dolláros piacára, azonban a mostani hír nagy arculcsapást jelent számukra. A tájékoztatás szerint a mostani kutatásukban hatszáz elhízott felnőtt vett részt. A Pfizer gyógyszere is hasonlóképp működik, mint a konkurenciáé: hormont juttat a szervezetbe, amely teltségérzetet okoz. Több vizsgált beteg is hányást, hasmenést tapasztalt a kísérletek során. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP


 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 02. 11:25
De a Covidos vakcinákra se számítsanak! Aki túlélte, az többet nem engedi beoltatni magát ezzel a szeméttel! Rengeteg a mellékhatása!
egonsamu
2023. december 01. 20:16
Ha a tervezett népirtás a génvakcinával nem úgy sikerült ahogyan kellett volna, próbálkozhatnának valami újabb félkész kotyvalékkal. Van elég hülye akinek profi pánikkeltéssel mindent be lehet adni....
Kormánypárti2
2023. december 01. 20:12
Hányással, hasmenéssel pedig tuti lehet fogyni. :DDD
Novicsok-5
2023. december 01. 19:16 Szerkesztve
Fogyókúrás tabletta? Ki az a hatökör, aki az efféle szemfényvesztésnek bedől? Jaj persze, a lusta, tohonya, elhízott, könnyen manipulálható hülye amerikaiak. Sajnos a hülyeség ragályos. Felénk terjed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!