Reszkethet Von der Leyen? Most már az Európai Ügyészség is vizsgálja a Pfizer-ügyet

2024. április 01. 08:03

Az európai ügyészek az Ursula von der Leyen és a Pfizer főnöke közötti üzeneteket vizsgálják majd.

2024. április 01. 08:03
Second Day Of An EU Summit EU Summit

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

Bűncselekményekkel kapcsolatos vádakat vizsgálnak az európai ügyészek az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és a Pfizer vezérigazgatója közötti oltási tárgyalásokkal kapcsolatban – írta meg a Politico.

A lap információi szerint az Európai Ügyészség (EPPO) nyomozói az elmúlt hónapokban elkezdték átvenni a Von der Leyen ügyében nyomozó belga ügyészek irányítását. Az ügyet érintő vádak között szerepel 

a közfunkciókba való beavatkozás, az ügyet érintő SMS-ek megsemmisítése, valamint korrupció és összeférhetetlenség.

Ugyan az Európai Ügyészség ügyészei bűncselekmények ügyében nyomoznak, ez idáig még senkit sem vádoltak meg az üggyel kapcsolatban.

Lengyel kihátrálás

A vizsgálatot eredetileg a belga igazságügyi hatóságok indították Liège városában 2023 elején, miután Frédéric Baldan helyi lobbista büntető feljelentést tett. A feljelentéshez később csatlakozott a magyar és a lengyel kormány is, bár utóbbi Donald Tusk választási győzelme után visszavonta a panaszát – amit meg is erősíett a lengyel kormány szóvivője a Politiconak.

Frédéric Baldan panaszának középpontjában Von der Leyen és Albert Bourla, a Pfizer főnöke közötti állítólagos szöveges üzenetváltás állt, amely feltételezhetően az EU legnagyobb vakcinamegállapodásáról szólt a Covid-19 világjárvány csúcsán.

Kellemetlen időzítés

Az, hogy már az Európai Ügyészség is vizsgálja az ügyet, azzal a kockázattal járhat, hogy tovább fogják vizsgálni a Bizottság elnökének szerepét a vakcina ügyben, amelynek becsült értéke meghaladja a 20 milliárd eurót. A lap szerint mivel az Európai Ügyészség pénzügyi bűncselekmények ügyében nyomoz, lefoglalhat telefonokat és más releváns anyagokat a Bizottság irodáiban vagy más európai országokban, például Ursula von der Leyen szülőhazájában, Németországban.

A fejlemény kényes pillanatban jött Ursula von der Leyen számára, ugyanis a közelmúltban bejelentette be, hogy a második ciklusát is be kívánja tölteni, és indul az Európai Bizottság elnöki székéért.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­o­­k­ ­v­­­á­­r­­­n­­a­k­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
pipa89
2024. április 01. 18:28
Nincsenek illúzióim, ki fogják fehéríteni a bige kétszersült seggét! Ha kattant a lakat a zárkáján, akkor lesz miről beszélni! Nála sokkal kisebb halak is megúszták a globalista hatalom kéźben tartja mindegyik emberét!
goldie-2
2024. április 01. 14:23
......
EX_Terminator
2024. április 01. 13:35
ÉS TUDJÁTOK TI FÉRGEK HOGY MI A FENESÉG AZ EGÉSZBEN? AMIT AZ ELLENSÉGGEL CSINÁLSZ? AZ CSAK EGY DOLOG!!! DE A SAJÁTJAITOKKAL???????????????????????????????????????????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!