Donáth Anna, a brüsszeliták Budapestre telepített ügynöke újabb csúcsokat ostromol – lenne is számára egy izgalmas javaslatunk

2024. április 05. 14:14

Nos, miért ne végezhetné el az Ursula von der Leyennel kapcsolatos nyomozást a magyar ügyészség?

2024. április 05. 14:14
null
M. Kovács Róbert
M. Kovács Róbert
Mandiner

(Nyitókép: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Donáth Anna, a brüsszeliták Budapestre telepített ügynöke gyakorlatilag azonnal a megbízóihoz rohant, miután megismerte a hangfelvételt, amelyen Magyar Péter a (megfélemlített) feleségével folytatott egyik beszélgetését rögzítette –

már meg sem lepődünk.

Jól ismerjük a balliberális riadóláncot, ami Donáth Annát és a Soros-barát bizottsági alelnököt, Vera Jourovát köti össze.

A Momentum elnöke nem először szalad mentorához tisztán belpolitikai ügyben feljelentést tenni – ha pedig júniusban újra lehetőséget kap rá az EP-választáson, akkor nyilván további hosszú éveken át fogja még ugyanezt csinálni.

Ezt is ajánljuk a témában

Most éppen azt akarja elérni, hogy az említett felvétel tartalmát a balliberális többségű Európai Parlament vizsgálja.

Azon most ne is lamentáljunk, hogy

mi köze az Európai Parlamentnek egy olyan ügyhöz, amelyet a magyar igazságszolgáltatási rendszer már gondozásába vett.

Csak tegyük fel, hogy a strasbourgi testületnek van joga véleményt alkotni az ügyben. Mondjuk azt, hogy a nemzetközi és a magyar jog alapján „nemzetközi jogsegély” keretében segítséget nyújtanak az eljárás lefolytatásához, amelyben a magyar ügyészség érintett, ezért kétségbe vonják a náluk lefolytatott eljárás elfogulatlanságát. 

De akkor játsszunk el egy másik gondolattal is!

Hiszen mindeközben az Európai Ügyészség vizsgálatot folytat azon sms-ek ügyében, amelyekben Ursula von der Leyen bizottsági elnök 20 milliárd euró, vagyis mintegy 7800 milliárd forint értékű Covid19-vakcinát bizniszelt le a Pfizer gyógyszergyártó vezérével.

(Valami furcsa véletlen folytán ez pontosan akkora összeg, mint amekkorát koholt jogállamisági vádak alapján a Bizottság visszatart Magyarországtól...)

Ezt is ajánljuk a témában

Az eltűnt sms-ek ügyet ugyanis korábban az Európai Parlament kezdeményezésére zárt ajtók mögött vizsgálta az unió Covid-19 bizottsága, és érdekes módon nem talált okot további eljárás kezdeményezésére. A nyomozás csak akkor indult meg, amikor egy belga lobbista a rendőrségen feljelentést tett az ügyben.

Vagyis, ha Donáth Annát érdekelné az elfogultság lehetőségének problémája, akkor a hangfelvétel átadásával párhuzamosan felvethetné akár azt az ötletet is, hogy az Ursula von der Leyennel kapcsolatos nyomozást az erősen elfogultnak látszó EU-s intézmények és szervezetek helyett végezze el a magyar ügyészség. 

Tudniillik a jogállamisági követelmények nemcsak a tagállamokra, hanem az uniós intézményekre, így a Parlamentre és a Bizottságra is vonatkoznak.

Márpedig az Európai Parlament nem látott problémát az üzenetekben nyélbe ütött Pfizer-üzletnél  – az elfogultság tehát tetten érhető. 

Sebaj, szívesen segít a magyar ügyészség az ügy felgöngyölítésében.

Mert ez az ügy minket is érdekelne – a jogállamiság jegyében…

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:54
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­k­­­ ­­v­á­r­­n­­­a­­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Polaris
2024. április 07. 10:37
heyam3 2024. április 07. 00:16 Ha ennyire gyatra (lenne!) az Eu-s ügyészség, akkor a despotát mért veri ki a ragya, ha csatlakozásról van szó?
heyam3
2024. április 07. 00:19
"Ursula von der Leyen bizottsági elnök 20 milliárd euró, vagyis mintegy 7800 milliárd forint értékű Covid19-vakcinát bizniszelt le a Pfizer gyógyszergyártó vezérével" De má' mikor? Most futott be a politikai megrendelés az európai ügyészséghez?
heyam3
2024. április 07. 00:16
Ez igazán jó ötlet, hisz láthatólag az európai ügyészség nem teszi a dolgát vagy pedig szelektíven teszi azt politikai megrendelésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!