Nagy-Britanniában a hadseregnek kell besegítenie a kórházakban

2022. január 07. 11:54

Az NHS az összeomlás határán dolgozik, miközben egyre terjed az omikron variáns az országban.

2022. január 07. 11:54
null

A brit védelmi minisztérium pénteken katonákat vezényelt a koronavírus miatt teljesítőképességük határon dolgozó kórházakba – írja a Reuters. A kormány közlése szerint a hadsereg 200 katonát biztosít a brit egészségügyi rendszer, az NHS rendelkezésére.

Az országban az omikron variáns miatt egyre súlyosabb a járványhelyzet, a múlt héten minden nap 150 ezer feletti volt a regisztrált új fertőzések száma. Boris Johnson miniszterelnök szerint Angliában nem lesz szükség újabb korlátozásokra és lezárásokra, hála az oltásoknak és annak, hogy az új variáns kevésbé súlyos lefolyású megbetegedést okoz. A miniszterelnök ettől függetlenül arra figyelmeztetett, hogy a következő néhány hét nagyon nehéz lesz majd.

A kormány a tesztközpontokba és az oltópontokra is katonákat rendelt ki, hogy segítsék az NHS dolgozóit. „Újra segítünk az NHS-dolgozóknak, akik London-szerte éjt nappallá téve dolgoznak, hogy átsegítsék az egészségügyi rendszert ezen a nehéz téli időszakon, amikor a legnagyobb szükség van rá” – mondta Sajid Javid egészségügyi miniszter. Az egészségügyi rendszer már így is a teljesítőképessége határán dolgozik, a várólisták pedig gyakorlatilag a végtelenségbe nyúlnak. Nagy-Britanniában eddig közel 150 000 áldozatot követelt a járvány.

A nyitóképen: oltást végző katona egy brit oltóponton. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. január 07. 16:32
az NHS mindig is egy szar volt... 200 katona egy 65 milliós országban meg nem számit az egész egy bullshit...
Járványfigyelő
2022. január 07. 13:43
Cirkusz. Egymillió lakosra 240 kórházi beteg jut náluk, fele annyi, mint ami most itthon van, amikor hónapok óta a legkevesebb.
magichorze
2022. január 07. 13:29
Nálunk még rettegett az ellenzék a katonáktól...
Rugo
2022. január 07. 13:19
Az alacsony átoltottságú (26%) Dél-Afrika vígan átvészeli az Omikront, az extrém magas átoltottságú és gazdag Nagy Britannia (70%) pedig belerokkan? Mi a szar folyik itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!