Seehofer szerint fake news, hogy Berlin befogadna kétezer migránst Fehéroroszországból

2021. november 18. 20:00

A Fehéroroszország által folytatott hibrid háború egyik eleme az álhírek terjesztése – jelentette ki a német szövetségi belügyminiszter.

2021. november 18. 20:00
null

Seehofer a lengyel hivatali partnerével, Mariusz Kaminskival közös varsói sajtóértekezleten a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválság kapcsán aláhúzta: a Fehéroroszország által folytatott hibrid háború egyik eleme az álhírek terjesztése. „Az ilyen, ma közzétett álhír az volt, hogy a (német) szövetségi kormány kész lenne a migránsok bizonyos számának befogadására” – jelentette ki.    

A fehérorosz elnök szóvivője szerint Angela Merkel német ügyvezető kancellár az Aljakszandr Lukasenkával szerdán folytatott telefonbeszélgetés során fogadta el a fehérorosz elnök javaslatát, hogy vitassák meg európai uniós szinten egy humanitárius folyosó kialakítását, amelyen keresztül Fehéroroszországból az Európai Unióba, Németországba szállítanának migránsokat. 

– idézte fel Seehofer, és közölte: felvette a kapcsolatot Merkellel, aki cáfolta a fehérorosz állítást.    

A miniszter Berlin szolidaritásáról biztosította Lengyelországot

Angela Merkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő korábbi megállapodásai alapján Berlin és Varsó együtt cselekszik – hangsúlyozta Seehofer. „Egyeztetjük lépéseinket, és semmit sem teszünk partnerünk háta mögött” – húzta alá. Közölte: mindkét ország támogatja a migránsok „jobb ellátását” célzó, Fehéroroszország területén tervezett humanitárius akciókat, amelyekre az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa, a nemzetközi vöröskereszt, valamint az Európai Bizottság készül.    ”

– hangsúlyozta, hozzátéve: ezzel beigazolódna „Lukasenka számítása, és egész álnok stratégiája”. A cél a migránsok visszaszállítása származási országaikba – szögezte le.    

Seehofer arról biztosította a lengyeleket, hogy a német rendőrségi szakszervezetek körében elhangzó vélemények ellenére Németország nem zárja le a Lengyelországgal közös határt, nem vezet be állandó határellenőrzéseket a Lengyelországon át keletről átszivárgó migránsok miatt.    

Mariusz Kaminski a sajtóértekezleten közölte: a migránsválság kapcsán állandó egyeztetési mechanizmust vezetnek be Berlinnel, a felek által tervezett minden fontos lépésről egyeztetnek.    

– nyomatékosította a lengyel belügyminiszter.

(MTI)

Fotó: Viktor Tolochko / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2021. november 19. 06:25
Akkor valószínűleg igaz. Nemsoká kerítést kell építeni a nyugati határra is.
Newman
2021. november 19. 02:51
Amúgy meg a pofátokat, fogjátok már be!! Elég volt germanisztán, kétszínű faszakodásából!! Ha munkaerőre van szükségetek, hordjátok magatokra csárt3rrel!!! A TÖBBIEKET, MEG HAGYJÁTOK KI A RABSZOLGAPIACBÓL!!!!!!
Newman
2021. november 19. 00:24
Ha nektek kell, miért másokkal finanszírozzátok!!!?
hidegfehérmintaled
2021. november 18. 21:46
Ejha, megfordult a kutya kanolni? "Amit biztosan nem teszünk, az a migránsok befogadása országainkba, az, hogy engedünk a nyomásnak” Ehhez hasonlót már hallottunk miniszterelnökünktől és az rohadtul nem tettszett az az EU-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!