Még minimum két évig fenyegeti az iszlamizmus Nagy-Britanniát

2018. június 03. 13:12

Sajid Javid belügyminiszter közölte: új terrorellenes stratégiát hirdet, melyben a radikális iszlamista terrorizmussal és a szélsőjobboldal okozta fenyegetéssel is szembe fog szállni.

2018. június 03. 13:12

A brit titkosszolgálatok arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Királyságot még legalább két évig veszélyeztetni fogja az iszlamista terrorizmus – írja az Independent.

A szolgálatok arra is figyelmeztettek, hogy mind az iszlamizmustól, mind a szélsőjobboldal erősödésétől tartani kell az elmúlt hónapok atrocitásai után.

A hír azután jött, hogy Sajid Javid belügyminiszter bejelentette: megerősített terrorellenes stratégiát hirdet. A belügyminisztérium közölte: „összességében arra számítunk, hogy az iszlamista terrorizmus okozta fenyegetés a jelenlegi, fokozott szinten marad a következő két évben, sőt, akár tovább is erősödhet”. Ugyanakkor hozzátették, „figyelemmel kísérjük az extremista szélsőjobboldali terrorizmus veszélyeit”.

„A különféle ideológiák által vezérelt terrorista csoportok és hálózatok továbbra is világszerte terjednek a közösségi média, a technológia és a tudomány vívmányait kihasználva céljaik eléréséhez” – mondták.

A brit titkosszolgálatok egyébként tavaly március óta 12 iszlamista, és 4 szélsőjobboldali akciót előztek meg. Az MI5 és a rendőrség több mint 500 műveletet futtat egyidejűleg, melyek körülbelül 3 000 embert érintenek. Ezen felül további 20 000 embert tartanak nyilván, akiket már korábban is vizsgáltak, és úgy vélik, újból veszélyt jelenthetnek.

Sajid Javid vasárnap a tavalyi londoni terrortámadás évfordulóján rendezett megemlékezésen is részt vesz. Elmondta, szerinte a terrorizmusra adott válasz nemcsak arról szól, hogy mit csinálunk, hanem hogy „kik is vagyunk”. „A legjobb módszer a terroristák megállítására céljaik elérésében, ha kiállunk az értékeink, mint a tolerancia és a méltányosság mellett”.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2018. június 03. 22:14
Két évtized lesz az inkább, bár valószínűleg annál is több
hátakkor
2018. június 03. 21:39
"Még minimum két évig fenyegeti az iszlamizmus Nagy-Britanniát" A harmadik évben Iszlám Királyság lesz.
Newman
2018. június 03. 18:57
Az iszlám nem csak két évig fogja fenyegetni Angliát!!!! Ha a sáskák úgy szaporodnak, mint otthon akkor nektek RESZELTEK!!! Vagy megtanultok arabul, és szeretitek Allahot!
Gezenguz Guszti
2018. június 03. 17:12
Még két évig fenyegeti Nagy Britanniát a terrorizmus? Miért, mi lesz két év múlva? A sivatagi kolompárok összecsomagolnak és hazamennek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!