Obama szívesen adna tanácsokat Trumpnak

2017. március 27. 18:30

A Fehér Ház korábbi szóvivője szerint Obama szívén viseli az ország sorsát, és boldog lenne, ha megoszthatná tapasztalatait Trumppal.

2017. március 27. 18:30

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke szívesen adna tanácsokat utódjának, Donald Trumpnak. Ezt Josh Earnest, a Fehér Ház korábbi szóvivője mondta el hétfőn az NBC televízióban.  Earnest emlékeztetett arra, hogy Obama az elnökválasztás utáni átmeneti időszakban rendszeresen konzultált Donald Trump megválasztott elnökkel, s .– mint fogalmazott – most szintén „szívesen adna tanácsokat neki”.

A volt szóvivő hétfőtől az NBC televízió kommentátoraként dolgozik, s első bejelentkezésekor beszélt a volt és a jelenlegi elnök kapcsolatairól. Elmondta, hogy Trump az átmeneti időszakban rendkívül – szinte feltűnően – kedves volt Obamával és munkatársaival, ám a januári elnöki beiktatási ünnepség óta a két politikus között nincs semmiféle kapcsolat.  „Barack Obama szívén viseli az ország sorsát, és boldog lenne, ha megoszthatná tapasztalatait Trump elnökkel” – fogalmazott a volt szóvivő. Donald Trump egyébként tavaly decemberben, éppen az NBC televízió reggeli műsorában fejtette ki, hogy számít Barack Obama tanácsaira a kormányzati kinevezések ügyében, bár konkrétumokról nem beszélt. 

A két politikus viszonya az amerikai sajtó szerint azóta megromlott, hogy Trump elnök március elején közölte: az Obama-kormányzat a tavalyi elnökválasztási kampány idején lehallgattatta őt és munkatársait a New York-i Trump-toronyban. Obama a szóvivője révén azonnal tagadta ezt, s az ügyben azóta is vizsgálódnak a képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságai.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. március 28. 11:56
Szegény Obi! Már azt hitte, nyugodt élete lesz, nyugdíjas elnökként. De a gazdái másként gondolják. Persze, megígérték: ez lesz az utolsó munkád, Barack!... Választhatsz is, nem kötelező... Ezek után ki mondana ellent? Még a végén a jó George Soros dühbe gurulva kihátrálna mögüle, és akkor pedig...
balbako_
2017. március 28. 08:48
Inkább Trump mondhatná , hogy "Azok a boldog, szép napok, ég veled! Te nem tudod, milyen jó nélküled."
kispufi
2017. március 28. 08:31
szerintem pont ilyen barátra vágyik mindenki. duplawé bokorgyuri is adott obamának?
Peter8811
2017. március 28. 08:11
Ez kb. olyan, mintha Szálasi Feri bácsi akart volna tanácsokat adni Rákosi Matyi bácsinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!