Eltűnt Slotáék komoly indulatokat kiváltó, komáromi Trianon-emlékoszlopa

2020. április 18. 11:47

És nem is helyezik vissza.

2020. április 18. 11:47

Az egykori komáromi vámterületen folyó körforgalom-építés keretében április 16-án kiemelték helyéről a Szlovák Nemzeti Párt által, a trianoni békediktátum 90. évfordulója alkalmából állított szégyenletes emlékoszlopot. A centenárium évében végre fellélegezhetünk: a hivatalosan engedélyezett oszlopdöntés a vonatkozó projekt részét képezi, tehát a végleges eltávolítására került sor. – írja a ma7.sk

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az I/64-es számú főúton, az egykori vámterületen február 24-én, a munkaterület átvételével megkezdődött a tervezett két körforgalom kivitelezése. A csupán szlovák nyelvű alapkövet Érsek Árpád, a Most-Híd volt közlekedési és építésügyi minisztere, valamint az utódja, Andrej Doležal által tegnap a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) igazgatói posztjáról menesztett Roman Žembera többedmagával együtt helyezte el. – idézte fel a felvidéki magyar lap

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2020. április 18. 21:35
...Ma egy másik államalkotó nemzet államában élnek... - szlovákozik. Nem tudom, azt nem tanulta, hogy az államalapítás nem nemzetek dicsőséges tetteinek, hanem a történelmi körülmények kedvező alakulásának köszönhető? Ha a szlovákoknak nemrég jött is el, az miért fáj magának?
Zokni
2020. április 18. 21:15
Ez érdekes. Miért gond egy Trianon emlékmű? Tudtommal most csinyálja Orbány - amúgy nk-i egyezményt is sértve - az ország szívében - nem mellékesen ezzel akadályozva a tömegrendezvényeket a Parlament előtt (...) -, akkor ott miért ne lehetne? Szoktam emlegetni, hogy fut Jellasics a gyáva, akinek szobrot emeltek Zágrábban az osztrák-magyar elnyomás ellen és a horvátok szabadságáért folytatott harcáért. Most akkor sértődjünk meg?
Nagy AG
2020. április 18. 20:10
Biztos hogy nem lenne saját államuk. Abszolút nem is természetes az, hogy egy több mint ezer éves állam területén kiakult önálló etnikai tudattal ugyan rendelkező, de egyébként magától értetődően magát magyarországinak valló közösség önálló államot akar. Ez az első világháború végéig gyakorlatilag fel sem merült, csak extrém szűk körben. Nincs önálló állama Európában több tucatnyi olyan nemzetiségnek sem, amelyeknek pedig egyértelműen létezett a történelem során saját állama. Ma egy másik államalkotó nemzet államában élnek.
toef36
2020. április 18. 20:01
De a "sloták" még nem tüntek el... Rontják a szlovák-magyar viszonyt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!