Máltai Szeretetszolgálat: kezdődik az élelmiszergyűjtés a rászorulóknak

2016. december 15. 11:59

Kezdődik a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

2016. december 15. 11:59

Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta: az adománygyűjtő akciójukat huszadik alkalommal szervezik meg. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége jószolgálati nagykövetként negyedik alkalommal csatlakozik az akcióhoz.

Az akció során csütörtök reggeltől kedd estig kétezer önkéntesük vásárlók tízezreit szólítja meg, hogy vegyenek valamit a rászorulóknak. Az akció indulásakor, 1997-ben még hét üzletben, most már 165 helyen gyűjtik az adományokat.

Tavaly több mint 30 ezer, átlagosan 8-10 kilogrammos, néhány ezer forint értékű adománycsomagot állítottak össze. A rászorulók – hajléktalanok, egyedülálló idősek és nagycsaládosok – listája már minden máltai szervezetnél elkészült – mondta el Romhányi.

*

A hit védelme és a szegények szolgálata

Több mint kilencszáz éve ez minden Máltai szervezet jelmondata a világon. Világos cél, világos feladat. Az alapító atyák más korban biztosan mást értettek a hit védelmén, mint amit a tagok ma gondolnak küldetésükről, és a szegények istápolása is bizonyosan más tartalommal bírt akkoriban. Ettől azonban jelmondatuk nem vált idejét múlttá, hiszen napjainkban ugyanolyan fontos a hit védelme, amelyet ma példamutatásukkal, a szegényekhez, bajbajutottakhoz való odafordulásukkal, szeretetükkel próbálnak szolgálni.

A segítségükre szorulók száma sajnos nem csökken, a mai kor elvárásai szerint végezik munkájukat, amelynek legfőbb értékei a közösség ereje, a feladathoz való alázat, a magas szintű szakmai felkészültség, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!