Alkotmányjogász: David Pressman valójában egy ideejtőernyőzött politikai aktivista

2023. december 08. 07:48

„Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a régióban az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország” – tette hozzá az alkotmányjogász.

2023. december 08. 07:48
PRESSMAN, David

Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely főpolgármester körül, aki a ciklus végén „belehúzott a városfejlesztésbe”, hiszen a napokban átadott egy zebrát – hangzott el a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című közéleti háttérműsorban az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Lánczi Tamás vendégei egyetértettek abban, hogy a kormányt folyton kritizáló

amerikai nagykövet egy „ideejtőernyőzött” politikai aktivista.

Ezúttal ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt a meghívott az adásban. A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda felidézte, hogy „páros lábbal szállt bele Magyarországba” David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki hamis kritikát megfogalmazva azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak. Lánczi Tamás a kritikák abszurditását érzékeltetve arra is emlékeztetett, hogy az izraeli labdarúgó-válogatott selejtező mérkőzéseit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül Magyarországot találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros. 

Miért került elő megint az antiszemita kártya?”

– vetette fel a kérdést. Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik. „Mögötte demokrata liberális körök állnak az Egyesült Államokban, és amikor a Soros-birodalomban generációváltás volt, akkor a The Wall Street Journal megírta, hogy Soros György a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak, tehát nem az antiszemitizmus fájt David Pressmannek, hanem Soros György fiának felbukkanása a magyar kormányzati kommunikációban” – jelentette ki az elemző.

Ezt is ajánljuk a témában

Pócza István kiemelte, az viszont nem jelenik meg a nyugati sajtóban, hogy egyre erősödő antiszemita mozgalom van kialakulóban a Nyugaton. Felidézte, hogy volt egy amerikai kollégájuk, akit amikor körbevezettek Budapesten, meglepődve tapasztalta, hogy hamisak azok a hazánkkal kapcsolatos vádak, amelyeket a CNN-en hallott. „Ő egy ejtőernyős karrierdiplomata” – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette: „az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) sokkal hitelesebb entitás ebből a szempontból, mint az ideejtőernyőzött karrierpolitikus David Pressman. Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a régióban az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország” – tette hozzá az alkotmányjogász.

Mráz Ágoston Sámuel közölte: „a guruló dollárok a legjobb példa rá, hogy ők kormányváltást akarnak, lehet, hogy

az antiszemitizmus reflexszerűen jutott eszébe a nagykövetnek,

és maga sem gondolta komolyan”. Megjegyezte, megszokásból gyűjtik azokat a vádakat, amelyekkel szerintük le lehet járatni a magyar kormányt. „Azt gondolják, ha lejáratják a magyar kormányt, közelebb kerülnek a kormányváltáshoz, holott tizenhárom éve csak egyre messzebb kerülnek tőle” – tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője.

 Lánczi Tamás Karácsony Gergelyék városfejlesztői érdemeit úgy összegezte: „több mint négy év után felavatnak egy zebrát, de volt itt már közterületi vécéavatás is”. Pócza István szerint azért kommunikálták ilyen hangsúlyosan, egyenesen a főpolgármester közösségi oldalán a zebraavatást, mert így akarták elfedni a múlt heti bakit, amikor a havas Andrássy úton mosolyogva szelfizett a főpolgármester, miközben az alig három centiméteres hó teljesen megbénította a közlekedést.

Fogy a levegő Karácsony Gergely körül”

– állapította meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint a sajtó által feltárt korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb a főpolgármester. „Az ideges politikusok szeretnek pótcselekvésekbe menekülni, hogy úgy tegyenek, mintha nyugodtak lennének” – jegyezte meg. Terítékre került az is, hogy a kormány megállapodott egy katari ingatlanfejlesztővel, és nagyjából hatmilliárd dollár értékben új millenniumi városközpont épülhet Budapesten, ám a baloldalon már beindult a projekttel kapcsolatos negatív kommunikáció.

Karácsony Gergely kikelt magából, és hevesen ellenzi a beruházást – mondta. Mráz Ágoston Sámuel szerint lakóingatlanokra szükség van, és a csok és a csok plusz programokkal a kormány támogatja az emberek otthonteremtési szándékát. Ifj. Lomnici Zoltán kifejtette, nálunk pont a nyugatpárti politikusok, a piacgazdaság felkent hívei ellenzik, hogy olyan modern felhőkarcoló épüljön, amilyet számos nagy világvárosban láthatunk. „Emlékszem, amikor 2019 előtt mentek ki a Városligetet védő aktivisták, akik lepusztult szocialista romokat védtek, teljesen elvadult környezet volt, most bárki, ha kisétál, láthatja, hogy ahhoz képes paradicsomi állapotok vannak” – idézte fel Lánczi Tamás a pár évvel ezelőtti eseményeket, amikor Karácsonyék a Városliget újjászületését is meg akarták akadályozni.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 09. 11:02
A kislomnici egy neres aduász… 😂😂😂😂
KBA98
2023. december 08. 12:50
Mindegy, hogy minek nevezik! Takarodjon el innen!
Agricola
2023. december 08. 10:56
Meg akarja dönteni a szabadon választott magyar kormányt. A 19. században hasonló akció kedvező folyamatokat indított el Japánban. Az Egyesült Államok Matthew C. Perry sorhajókapitány parancsnoksága alatt útnak indított egy flottát, amely 1853 júliusában futott be a (mai nevén) Tokiói-öbölbe. Perry itt átadott egy levelet, amelyben az Egyesült Államok elnöke kereskedelmi kapcsolatok létesítését követelte, majd azzal az ígérettel, hogy a következő év elején visszajön a válaszért, hajóhadával elvonult. amikor 1854 februárjában Perry flottája ismét megjelent a Tokiói-öbölben. Az amerikai hajóágyúk fenyegetésével szemben a sógunátus nem tehetett mást, mint hogy aláírt egy szerződést, megnyitva két kikötőt az amerikai hajók előtt és engedélyt adva némely szigorúan szabályzott kereskedelmi forgalomra. Egész Japánt felkavarta az elszigetelődési politika hirtelen összeomlása és elindult egy számára kedvező iránya. Az Egyesült Államok nem minden nyomásgyakorlása váltott ki pozitív reakciót!
europész
2023. december 08. 09:56
Ezt a hulyet ejtoernyo nelkul is kidobhattak volna ugy 4000-rol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!