Gyöngyösi Márton óriási stratégiai váltásra készülhet

2023. augusztus 25. 18:53

A Magyar Nemzet birtokába került írás szerint a Jobbik elnöke alaposan górcső alá vette a 2022-es választási bukást.

2023. augusztus 25. 18:53

Csütörtökön a Mandiner beszámolt róla, hogy Szabó Gábor távozik a Jobbik Országos Választmányának elnöki tisztségéből.

A Magyar Nemzet pénteken arról számolt be, hogy a jövő évi választáson történő megmérettetés módjának merőben eltérő megítélése vezetett Szabó Gábor választmányi elnök lemondatásához. A lap közlése alapján ez az állítás abból a levélből származik, amelyet Gyöngyösi Márton küldött a párt tagjainak. A Magyar Nemzet által megismert írásban a párt elnöke úgy fogalmaz, „közösségünk szempontjából végzetesnek tartanám,

ha a 2022-es ellenzéki összefogás mérgező receptjét alkalmaznánk ismét,

amelynek során a Jobbik-Konzervatívok és a balliberális pártok egy közös, baloldali értékrendet képviselő szövetségben oldódnának fel.”

„Mivel a fentiek ellenére Szabó Gáborral meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt években véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló választásokon történő megmérettetésének módját is, elmúlt napokban arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik-Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről” – közölte Gyöngyösi Márton.

A Magyar Nemzet birtokába került írás szerint Gyöngyösi Márton alaposan górcső alá vette a 2022-es választási bukást, melyet „a Jobbik legnagyobb kudarcának” tekint.

A Mandiner olvasói emlékezhetnek rá, hogy augusztus elején lapunk arról is beszámolt, hogy ha most tartanának egy választást,

akkor az LMP és a Jobbik sem jutna be a Parlamentbe.

Nem kizárt, hogy a Republikon Intézet július 14. és 25. között készült pártpreferencia-kutatása hozzájárulhatott Gyöngyösi Márton döntéséhez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. augusztus 26. 10:12
hehe,mifasz....csak nem visszatér a jobboldalra?....mert rájött,hogy a libsik örök lúzerek:))
KBA98
2023. augusztus 26. 10:05
Mindenki pártot alapít, csakhogy ne kelljen dolgozni? Ki tud ennyi kib..ott pártot eltartani?
Syr Wullam
2023. augusztus 26. 07:55
Akkor most már közel a végső győzelem és az ezeréves birodalom? :-)))
Kanmacska
2023. augusztus 25. 23:52
Gyöngyösi amagyar politikai élet egyik leggusztustalanabb férge! Szar, impexes kölyök, köpönyegforgató, megélhetési tetű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!