Ha ma lenne a választás, az LMP és a Jobbik sem jutna a Parlamentbe

2023. augusztus 08. 10:46

A DK továbbra is az ellenzék legerősebb pártja.

2023. augusztus 08. 10:46

Idén nyáron a pártpreferenciák terén nem történt nagy változás. A Fidesz–KDNP népszerűsége valamelyest csökkent júliusban, míg a DK és a Mi Hazánk minimálisan növelni tudta a támogatottságát – legalábbis a Republikon Intézet július 14. és 25. között készült pártpreferencia-kutatása alapján ez a kép rajzolódik ki.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség és a pártválasztók körében jelenleg 31, illetve 44 százalékon áll.

A DK továbbra is az ellenzék legerősebb pártja,

jelenleg a teljes népesség 13 százaléka, a pártválasztók 18 százaléka szavazna a pártra. A Momentum támogatottsága nem változott az elmúlt hónapban, továbbra is a teljes népesség 6, a pártválasztók 9 százaléka szavazna a pártra.

A Mi Hazánk támogatottsága hibahatáron belül, 1-1 százalékponttal növekedett a teljes népesség és a pártválasztók körében is, jelenleg 6, illetve 8 százalék szavazna a pártra.

Az MKKP támogatottsága a teljes népesség körében 1 százalékkal csökkent, viszont a pártválasztók körében változatlan, jelenleg 4, illetve 6 százalék szavazna a pártra, ezzel megőrizte parlamenti bejutó helyét. Az MSZP támogatottsága nem változott, a párt a teljes népesség 4, a pártválasztók 5 százalékának támogatására számíthatna egy most vasárnapi választáson.

Az LMP támogatottsága a teljes népesség körében változatlan,

a pártválasztók körében 1 százalékponttal csökkent, jelenleg 3, illetve 4 százalék szavazna a pártra. A Jobbik támogatottsága nem változott, továbbra is 3, illetve 4 százalékos a népszerűsége – ismertette a Republikon Intézet.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2023. augusztus 28. 15:39
2026-ban 3/4 ?
Karbantartó9
2023. augusztus 08. 18:54
Az a szomorú, hogy gyurcsányos DK viszont bejutna, a i elképesztő emberi butaságra enged következtetni. Ezeket a DK-s szavazókat hányszor kell seggbek.rnia a DK-nak, hogy végre ne tartsák oda megint, újra meg újra.
KBA98
2023. augusztus 08. 16:58
ami azt illeti semmi helyük sincs ott most sem!
masikhozzaszolo
2023. augusztus 08. 14:57
Az LMP jajong a semmiért. Ne legyen vegyianyag elosztó. A kormány meg: nem támogatunk ilyet. Nem hát. Már most is van elég. Ott van, vagy nem tudom, van e még az Egyesült Vegyiművek, Illatos út. Borsodchem. Minden gyógyszertár, gazdabolt, háztartási bolt. Auchan, Tesco, stb. Ahol mosóport árulnak. Gyógyszergyárak. Molar Chemical. Egis, Biogal, Bayer, Agroker, Kemikal. Ésatöbbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!