Kásler 1-2 év elteltével önmagától határolódott el

2023. július 08. 21:30

Nem kellene Pintér Sándort valamelyik közoktatási intézmény igazgatójává kinevezni?

2023. július 08. 21:30
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Olvasom, hogy elhatárolódott a Pozsonyi csata című filmtől annak készítője, a Magyarságkutató Intézet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott és irányított Magyarságkutató Intézet 2019. január 1-én kezdte meg működését, az akkori miniszter, Kásler Miklós felügyelete mellett. Vagyis a Kásler Miklós felügyelte Magyarságkutató Intézet 2020. évi Pozsonyi csata című produkciójától határolódott el az a Magyarságkutató Intézet, amelynek tiszteletbeli elnöke 2022. novemberétől Kásler Miklós. 

Végső soron tehát Kásler 1-2 év elteltével önmagától határolódott el. Úgy tűnik, egy bimbózó progresszív hagyomány létrejöttének lehetünk tanúi. Nem kellene Pintér Sándort azonnali hatállyal valamelyik közoktatási intézmény igazgatójává kinevezni, hátha ezt követően elhatárolódik a státusztörvénytől?”

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. július 09. 15:01
Ez a szardarab csak nem takarodott el a fosról....pedig már gazdaváltás is történt a mazsihisznél.
Box Hill
2023. július 09. 12:47
A novembertől csak tiszteletbeli elnök Káslernek nincs döntési joga. Egyetlen tiszteletbeli elnöknek sincs. Esetleg a Talmud szerint lehet. Nem tudom.
Ugandai Bubu
2023. július 09. 11:06
Persze, amikor valaki azt merte mondani erre a szent műre, hogy ez, így hülyeség és pláne gagyi, az egyből belpesti áskálódó zsidó buzi ratyinigger lett, aki hazaáruló. Ugyanez a fideszes kurzusfilmekkel meg a hálivúdi kamuk egészen kétségbeejtő mennyiségével, főleg dzsender SJW vonalon. Vagy az elhíresült "héber tüzérek és lovári pattantyúsok" koncepciója. Normális, Margit?
Gusztiapu
2023. július 09. 10:31
Tényleg elhatárolódott az intézet. "A pozsonyi csatáról csak az eseményhez méltó módon szabad megemlékezni. Sajnálatos, hogy 2020-ban - a Magyarságkutató Intézet előző vezetése alatt - több szakmai figyelmeztetés ellenére elkészült egy olyan animációs film a csatáról, amely az akkori főigazgató irányításával egy torz, szakmai hitelességet nélkülöző képet mutat. ... annak oktatófilmként való használatát az intézet nem támogatja; azzal semmilyen közösséget nem vállal. A Magyarságkutató Intézet a honfoglalást szentesítő pozsonyi diadal hőseivel és a reális tárgyi ismereteken nyugvó nemzeti büszkeség ügyével vállal közösséget." Viszont nem tudom, Kásler mennyire látott rá a készítés folyamatára. (Jankovics Marcellnek is lesújtó kritikája volt a filmről.) https://mki.gov.hu/hu/hirek-hu/reflexio/a-pozsonyi-csatarol-csak-az-esemenyhez-melto-modon-szabad-megemlekezni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!