Kásler Miklós visszatér

2022. szeptember 30. 06:49

A korábbi miniszter ezentúl miniszterelnöki biztosként fog tevékenykedni.

2022. szeptember 30. 06:49
null

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának utolsó miniszterét Orbán Viktor egy miniszterelnöki utasítással a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki – írja a 444.hu.

Kásler Miklós munkája során áttekinti a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszternek, azaz Pintér Sándornak a képzési rendszernek a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésére. Munkáját Pintér Sándor irányítja majd, a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárságot kap.

Emellett közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, ami kiterjed a szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai testületek működésének áttekintésére és a vizsgáztatás, illetve a vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 30. 17:47
Ez a vén szaros sem tud otthon mit kezdeni magával..család..unokák..?
Pelso j.
2022. szeptember 30. 13:58
pont ez hiányzott most a ner-nek:)
Belakiss
2022. szeptember 30. 10:57
Látom, ez még a csicskáknak sem jön be annyira.
Most80
2022. szeptember 30. 09:38
Mindig öröm, ha egy képzett, józan, helyes felfogású ember közfeladatot láthat el. Kásler Miklós pont ilyen ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!