Karácsony Gergely: Újabb fekete napja ez a magyar parlamentnek

2023. július 04. 17:47

A főpolgármester szerint kedden nem csak „a gyalázatos státusztörvényt szavazták meg”, de „azt is világossá tették, hogy fütyülnek a megmaradt önkormányzatiságra is”.

2023. július 04. 17:47
Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán írta meg azzal kapcsolatban a véleményét, hogy a parlament kedden megszavazta a pedagógustörvényt, amelynek értelmében változik a tanárok jogállása valamint a követelmények, de a régen várt fizetésemelés első részletének megemelésére is sor kerül.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez nem tetszett a főpolgármesternek, a városvezető a Facebook-posztjában kifejtette, hogy a mai nap keddi egy „újabb fekete napja” a magyar parlamentnek. Mint írta, szerinte 

„nem csak a gyalázatos státusztörvényt szavazták meg, de azt is világossá tették, hogy fütyülnek a megmaradt önkormányzatiságra is”.

Kifejtette, szerinte az elfogadott törvénycsomaggal „a kormány törvényesíti a főváros és az állam között, a közösségi közlekedés finanszírozására létrejött megállapodás felrúgását” s a kormány kevesebb részben fog hozzájárulni – szerinte – a fővárosi közösségi közlekedéshez. 

 

„Mi viszont ezek után nem tudjuk finanszírozni a városon belüli állami szolgáltatók működését”.

 

– jelentette ki. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. július 08. 20:38
Minden nap fekete mióta közöttünk vagy kakaós gyerek.
Lajoss
2023. július 05. 11:38
Egy pártállam így működik.Oszt jónapot! :(
Szürke Testvérek
2023. július 05. 08:48
Ennek a szánalmasan gyengén teljesítő szerencsétlennek a főpolgármesteri feladatok is meghaladják a képességeit, inkább próbáljon a feladataival megbirkózni! Hagyja az országos politikát, ne szóljon bele a nagyok dolgába.
states-2
2023. július 05. 04:48
A főfaszmester is gyorsan felült a zoktatáshalottasikocsira, hátha lehet vele terelni az 500 millás bucit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!