Tarlós: Az ellenzéki média arról nem beszél, hogy hamarosan le kell zárni a Petőfi hidat és az Árpád hidat is

2023. június 23. 08:20

Ha ez bekövetkezik, akkor a Lánchíd harmincötezres kapacitása nagyon fog hiányozni, és kaotikus állapotok lesznek a közlekedésben.

2023. június 23. 08:20
null

„Az autómentesítést olyan állapotra találták ki, amikor az összes többi híd működik. Nyilván a budapesti lakosság többsége nem tudja, hogy a Lánchíd után a felújítási kényszer miatt hamarosan le kell zárni a Petőfi hidat, majd az Árpád hidat” – mondta el lapunknak adott interjújában Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere. Tarlós szerint a kettő együtt vagy ötévnyi kiesést jelent, ráadásul két nagy kapacitású hídról van szó, százezres napi forgalommal. „Ha ez az állapot bekövetkezik, akkor a Lánchíd harmincötezres kapacitása nagyon fog hiányozni, és

Hozzátette, „ezekről a tényekről egy szót nem hallok sem az ellenzéki médiában, sem pedig a városvezetés érvei között. Rá akarják hárítani laikusokra és gyerekekre a döntést, közvetve a felelősséget, hogy nincs közúti közlekedés a Lánchídon. Arról nem is beszélve, köztudomású, hogy a főpolgármester aláírt egy megállapodást, amelyben vállalta, hogy tizennyolc hónapon belül visszaadja a forgalomnak a Lánchidat, csak ebben az esetben kapja meg utólag a 6 milliárd forint állami támogatást” – fogalmazott.

„Bár a 444 ezt soha nem fogja megírni, érdemes tudni: én annak idején ugyanilyen feltételekkel kaptam volna meg a 6 mil­liárdos támogatást.

s ebben az ellenzéki média egy részétől elképesztő intenzitású támogatást kapnak” – mondta a korábbi főpolgármester.

***

Karácsony nem engedi vissza az autókat a Lánchídra, és már adót sem akar fizetni

A Budapesti Lakógyűlés eredménye alapján a budapestiek 79 százaléka fenntartaná a jelenlegi forgalmi rendet a Lánchídon.

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2023. június 23. 23:11
A legutóbbi választáson Karácsony győzött. Amennyiben a fővárosi szavazópolgároknak ez jó,nincs miről beszélni.
Akitlosz
2023. június 23. 13:57
Érdekes, hogy azt az úgynevezett ellenzéki médiát szinte csak jaffával töltött koponyájúak olvassák, mint ez a Tarlós, Bayer meg a többi hasonló.
Akitlosz
2023. június 23. 13:53
Kellene? Az a hír, ami történik, történt. A mi lesz majd valamikor, már ha egyáltalán úgy lesz, az ma még nem hír. Ami a politikában "hamarosan", az a valóságban sok év, már ha egyáltalán úgy lesz.
jánosbácsi
2023. június 23. 12:58
Oszt Pista te miért nem csináltál semmit annak érdekében, hogy ne így legyen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!