Három időközi választást tartanak vasárnap

2018. július 08. 09:08

Budapest VIII. és V. kerületében, valamint a Győr-Moson-Sopron megyei Árpáson is voksolnak július 8-án.

2018. július 08. 09:08

Három önkormányzati választást tartanak ma: Budapest VIII. kerületében és Árpáson polgármestert, a főváros V. kerületében pedig egyéni képviselőt választanak. 

A VIII. kerületben, Józsefvárosban azért tartanak időközi választást, mert a kerületet korábban vezető Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselői helyet szerzett áprilisban, az önkormányzati és a parlamenti mandátum pedig összeférhetetlen, ezért lemondott. A választáson négyen indulnak: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, egy a Magyar Munkáspárt képviseletében, ketten pedig függetlenként. A választáson 57 597-en szavazhatnak. 

Szintén polgármestert választanak a Győr-Moson-Sopron megyei Árpáson, ahol a 2014-ben megválasztott polgármester, Szabó András (független) március végén egészségi okokra hivatkozva lemondott posztjáról. A településvezetői tisztségért négy független jelölt indul, a választáson 216 helybéli adhatja le a voksát. 

Az V. kerületben, Belváros-Lipótvárosban azért kell időközi választást tartani, mert az 4. számú egyéni választókerületben Böröcz László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a tavaszi parlamenti választáson országgyűlési mandátumot szerzett és a két tisztség összeférhetetlen. A választáson hárman indulnak: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként. A voksoláson 2321 helybéli vehet részt.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avádtanúja
2018. július 08. 10:06
Mondjuk a cigánybuli, amit az álcivil Gyépé rendezett, sok jót nem ígér.
Nannyó
2018. július 08. 09:57
Egyetlen parlamenti ellenzéki párt sem indul ezeken a választásokon???!!! Hihetetlen... vagy fideszes jelölt, vagy független... Elftársak, hát hol a fenében vagytok?!
Kvasztics Fedor
2018. július 08. 09:56
Az ellenzék még mindig azt hiszi, hogy ha az egy évre szóló időközi választáson a megüresedett polgármesteri szék elnyeréséért beáll egy "független" mögé, az ugyanaz, amikor a testületi helyekért kell majd megküzdeni, ahol már senki nem fog függetlenek mögé bújni, mert a pártok látszani akarnak, maguknak akarják majd a pozíciókat. És még egy kérdés, akit mindenki támogat, az végül is kitől független? A támogatás mögött igények vannak, ami a jövő évi önkormányzati választásokig csak egy valami lesz, mindent a Fidesz ellenében tenni, ami a 12:5 arányú fideszes többség mellett csak egy évig tartó nyűglődést fog jelenteni. Veszprémben, majd Tapolcán lelkesen ünnepelték Kész Zoltánt, Rig Lajost a kétharmad megszűnését jelentő győzelem után, de hol volt ez a két jelölt az idei választásokon, ahol ismét meglett a kétharmad?
Balogh Norbert
2018. július 08. 09:55
Szavazni este hét óráig lehet. Remélem Yozsefvárosban nem ébrednek fel, addig a drogosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!