Pert nyert az Eötvös Károly Intézet Németh Szilárd ellen

2017. december 09. 10:32

A Fidesz alelnöke valótlanul állította, hogy Majtényiék a Közhasznúsági jelentésben feltüntetettnél „sokkal nagyobb lóvét” kaptak volna Soros György alapítványaitól.

2017. december 09. 10:32

Első fokon pert nyert Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen az Eötvös Károly Közpolitika Intézet (EKINT) – erről az intézet honlapján adott hírt

Az EKINT még márciusban perelte be a politkust, miután Németh Szilárd lapunknak adott interjújában azt nyilatkozta, Majtényi Lászlóék a Közhasznúsági jelentésben feltüntetettnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kaptak Soros György alapítványaitól. Németh Szilárd kijelentése eszerint azt feltételezte, hogy az Eötvös Károly Intézet meghamisította jelentését..

A Fidesz alelnöke ezen felül még azt is nyilatkozta, hogy ezen információkat a Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről, a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, melyen ellenzéki képviselők is részt vettek. 

Németh Szilárd azonban kijelentéseit nem tudta alátámasztani, ráadásul a bizottság LMP-s tagja, Szél Bernadett korábban már közölte, a jegyzőkönyvek tanúsága szerint az EKINT-ről az üléseken nem esett szó.

Az elsőfokú ítélet szerint Németh Szilárd ezért köteles 350.000 forintnyi sérelemdíjat fizetni az intézet számára, továbbá állításai miatt nyilvánosan is bocsánatot kell kérnie.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2017. december 09. 13:50
Rezsiszilárd hazudott? Mi ebben az újdonság?
péterx
2017. december 09. 13:37
Más a valóság , és más , ami jogilag kimutatható...
zakar zoltán béla
2017. december 09. 12:11
Ki volt a sípos?
Mich
2017. december 09. 11:49
A tolvajokra mindig nehéz rábizonyítani, hogy pontosan MENNYIT loptak, vagy mennyi kenőpénzt kaptak, csak a lopás/korrupció ténye nyilvánvaló, mint a Soros-ügynökök esetében... A Majtényi-módszerrel minden tolvaj és egyéb bűnöző pert indíthatna a tanúk állításainak és az ügyész kezdeti feltevéseinek és később megfogalmazott vádjának azon pontjait (és mellékmondatait) illetően, amit végül "a bíróság nem lát bizonyítottnak" - ahelyett, hogy csak megállapítanák ez utóbbit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!