Csúcstechnológiás médialabort adományozott az NMHH

2012. december 18. 15:06

Új Médiakultúra Kreatív Műhely néven a legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kedden Pécsett.

2012. december 18. 15:06

A PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén létrehozott labor a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzését támogatja a legmodernebb informatikai eszközökkel. A kreatív médialabor technikai felszerelésének 15 millió forintos költségeit a hatóság vállalta.

Szalai Annamária, az NMHH elnöke az ünnepélyes átadót megelőző beszédében elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a hallgatók keddtől a PTE-n is ugyanolyan gépekkel és programokkal dolgozhatnak, mint amilyeneket a legnevesebb külföldi egyetem diákjai és a legprofibb filmstúdiók használnak, vagy amilyenekkel a vezető világlapok szerkesztőségei és a legjobb kreatív cégek dolgoznak.

A műhelyben a hallgatók a nyomtatásban és online platformon megjelenő kiadványok, valamint az audiovizuális és interaktív anyagok elkészítését lehetővé tevő alkalmazások segítségével képessé válnak a legkomplexebb feladatok elvégzésére is. A laborban hat darab Apple IMac 27” csúcskategóriás számítógép működik, amelyeket az NMHH a cég legkorszerűbb kreatív szettjének valamennyi programját tartalmazó szoftvercsomagjával szerelt fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!