Amerikai médiakutató: A Biden-kormány támogatja a kormányellenes médiát Magyarországon

2024. március 08. 16:26

Soros alapítványokon keresztül támogatja több százezer dollárral az amerikai külügyminisztérium a kormányellenes médiát Magyarországon – mutatott rá Dan Schneider, az amerikai Media Research alelnöke szerint a Biden-kormányzat abban érdekelt, hogy világszerte terjessze az autoriter szocialista modellt, ami ellentétes a szabad társadalommal.

2024. március 08. 16:26

Nyitókép: Képernyőfotó

Gyakori jelenség, hogy az amerikai kormány Joe Biden elnöksége alatt Soros által támogatott szervezeteket finanszíroz, különösen olyan szervezeteket, amelyek a médiát, elsősorban a független vagy konzervatív médiát támadják – mutatott rá a Hír Tv csütörtöki műsorában Dan Schneider, az amerikai Media Research Center alelnöke, aki az Alapjogokért Központ jóvoltából tartózkodik Budapesten. A szakember emlékeztetett, 

Soros alapítványokon keresztül juttatott el mintegy 300 ezer dollár támogatást a Biden-kormányzat azokhoz a magyarországi médiatermékekhez, amelyek kritikusak a magyar kormánnyal. Ez az amerikai adófizetők pénze, ami nagyon nyugtalanító az amerikaiak számára, és a világon mindenkinek aggódnia kell amiatt, hogy ilyet csinál az amerikai kormány.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ez pontosan ugyanaz, mint amit világszerte láthatunk. Bármilyen olyan médium, amely nem a baloldali agendát tolja, azokat kritizálják. Nem véletlen, hogy senki sem érti miért előnyös az amerikai adófizetőknek a magyar kormányellenes média támogatása, mivel ez a gyakorlat valójába egy olyan erőfeszítés, amellyel megpróbálják az autoriter szocialista modellt támogatni világszerte. 

A Biden-kormányzat ezeket a radikális értékeket próbálja terjeszteni az NGO-kon, illetve nemzetek fölött álló szervezeteken, például az Európai Unión keresztül. 

– mutatott rá Dan Scheider. Kiemelte: ezt nehéz megérteni, hiszen mi szövetségesek vagyunk például a NATO-ban. Ha egy szövetségest hátba támadjuk, az azért elég furcsa. A szakember szerint a Biden-kormányzatot a fiatal radikálisok kontrollálják, 24-25 évesek, akiknek idealista nézeteik vannak a radikalizmusról, a radikalizált egyetemekről, és most ott van az erő mögöttük, az amerikai dollár, és ezt a fajta szörnyű politikát követik.

A baloldal világszerte megpróbálja a kormányrudat magához ragadni, 

  • a média irányítását, 
  • az egyetemek irányítását, 
  • a szórakoztatás fölötti ellenőrzést, 

úgyhogy nagyon okos a baloldal és nem tudják elviselni, hogyha valakinek más a nézete – emelte ki az amerikai szakember. Felidézte: ehhez megvan világszerte a hálózatuk, ennek a hálózatnak részei a nagy technológiai vállalatok is.

Dan Schneider szerint már látható, hogy Alex Soros átvette az apjától, Soros Györgytől a nemzetközi NGO-hálózat irányítását. A szakember szerint 

a Soros-birodalom Alex Soros vezetésével még átpolitizáltabb és radikálisabb lesz. 

Egyértelmű kötődése van különböző állami vezetőkhöz világszerte, így még hatékonyabban tud velük együttműködve fellépni a szabadság és a nemzeti szuverenitás ellen. 

Schneider nem igazán tudja a választ arra a kérdésre, hogy mi Sorosék végső célja. Úgy véli, 

Soros elégedetlen lehet a saját lelkével, és megpróbál értelmet találni ennek úgy, hogy minden mást elpusztít maga körül, káoszt hoz bárhova, ahova beteszi a lábát.

A szakember hozzátette: ha Donald Trump nyeri novemberben az amerikai elnökválasztásokat, akkor megszűnik ez a radikális amerikai kormányzati hozzáállás. Emellett jót tenne a magyar-amerikai kapcsolatoknak is Trump újabb elnöki ciklusa, és sikerülne lezárni az orosz-ukrán konfliktust is, mivel Vlagyimir Putyin orosz elnök valódi tárgyalópartnert lát benne, szemben Bidennel és kormányával.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. március 09. 13:41
Viszont van egy alapvető gond, még pedig az, hogy a magyar választópolgárok nagy többsége leszarja a Sorosék dollárjait.
atti64
2024. március 09. 10:22
EZT A KIS KÖCSÖGÖT UGY BASZNÁM HÁTBA EGY SZENES SZIVLAPÁTTAL HOGY TÖBBET NEM KELLNE FEL A FÖLDRÖL!!!!!!!!!!!!!!
alexandrosz-2
2024. március 09. 07:36
Mindeközben a moszados titkosszolgálatok nácikat hajkurásztak, a szemkilövők cigányokat ès zsidókat védtek, a bemtéri zsidó banda pedig az ellenségeinkkel pezsgőzgetett. Ma is ezt teszik.
files32
2024. március 08. 19:28
Sokféle formában igyekszik a magyar kormány politikai befolyást gyakorolni külföldön, akad példa többek között lobbitevékenységre, újságírók támogatására, politikai hirdetésekre és választási kampányba való beavatkozásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!