Ez volt a kérdés: Ferenc pápa Csíksomlyón és a csángók elnyomása

2019. január 28. 20:53

El tudnak-e érni valamit az erdélyi magyarok Ferenc pápánál, ha már Csíksomlyóra látogat? Miként románosítja el erőszakosan Románia a csángókat? Hogy áll az egyházi javak visszaszolgáltatása Romániában?

2019. január 28. 20:53

Ilyen kérdésekről beszélgetett egymással az M5-ön az Ez itt a kérdés január 24-i adásában Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, Szabó Gyula plébános-történész és Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa. Műsorvezető: Horváth Szilárd. A műsorban megszólalt Jakubinyi György gyulafehérvári püspök és Nyisztor Tinka csángó néprajzkutató is.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2019. január 29. 15:32
Ma a csángók egyik vezetője /Nő!!!/ akim Vatikánba járt, elmondta, hogy ott volt olyan püspök, aki megkérdezte, hogy lesz-é tolmács, aki fordítja a misét magyarról a csángóknak. A román nuncius korrekt híradása alapján volt ilyen tájékozott!
Sulammit
2019. január 28. 22:23
Ferenc pápa látogatása, csodálatos élmény lesz a keresztények számára, akár magyarok, akár románok. Jól ki kell aknázni ezt a látogatást. Erősebbnek kell lenni a magyarok érdekérvényesítő képességének. Ahogyan Szabó plébános úr is kifejtette, konkrétumokkal kell készülni Ferenc pápánál. Ezt és ezt kérjük, ezek a problémáink.
péterx
2019. január 28. 21:27
Ferenc pápa látogatása nem fog csodát tenni, mert ez egy protokolláris találkozó lesz. A lényegi történések mindig a kulisszák mögött történnek, ha történnek.
3M..
2019. január 28. 21:00
Közben a Fidesztől Székelyországban, még a székely zászló is levehetik. Állítólag nem fog tenni semmit. Igaz lehet, mert nem láttam semmit róla a TV-ben. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!