Jelzem Mérő Verának és Perintfalvi Ritának, hogy rossz holdat ugatnak

2022. december 10. 19:41

Ezt a Majka-rajongók rég tudják – ideje az Orbán-gyűlölőknek is megtudniuk.

2022. december 10. 19:41
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Hang

„Majka legfrissebb produkciója az ózdi hősnek arról a tapasztalatáról tanúskodik, hogy Magyarországon mindenki csúf, korrupt, álszent és egyformán rossz. Szijjártó Péter országos cimborája és Andy Vajna egykori kártyapartnere ezúttal is úgy foglal állást, hogy abból véletlenül se derüljön ki, valójában kivel és mivel van baja – mert ha tényleg a hazai elittel, amint arra sorai utalni látszanak, akkor esetleg kezdhetné önmagával az elszámoltatást, elvégre az elmúlt tizenkét évnek eddig csak az előnyeit tapasztalta meg. Ki ne emlékezne arra az esetre, amikor Majka a megélhetését veszélyeztetve szólt be a hatalomnak, hogy azzal elesetteket és kiszolgáltatottakat vegyen védelmébe? Nos, ilyen esetre senki nem emlékezhet, mert ilyesmi soha nem történt, és nem is fog.

Tényleg senkinek nem tűnik fel a Kádár-korból ismerős művelet, melynek a vége valahogy soha nem a hatalom elleni tényleges lázadás, hanem mindig a feszültség levezetését követő hazakullogás? Mi sem jellemzőbb: az illiberális rendszer okozta válság nyomán felhorgadó elégedetlenség mederbe terelését és elcsatornázását maga a rendszer kegyeltje végzi el. »Igazuk van a magyar embereknek: ami itt megy, az tényleg tűrhetetlen.« Persze senki nem fog csodálkozni, amikor a hatalom a kellő pillanatban a kellő ellenségre rámutatva az indulatok tárgyául önmaga helyett mégis inkább egy részletekbe menően démonizált bűnbakot állít majd – az elégedetlenség energiái Rogán Antal puskájába töltve várják a megfelelő célt.

Hallatlanul nagy bátorság kellett ahhoz, hogy Majka a választás után hét hónappal előálljon a maga mindent mindennel összemosó elégedetlenségével, amely épp annyira jól fogyasztható élménye lesz a rezsiszámláktól rettegőknek, mint az ellenzéki érzelmű magyaroknak. Bárcsak Orbán Viktor intézné ilyen semmitmondó mellébeszéléssel a külpolitikát – akkor Magyarország ma nem a térség szégyene volna. Egyetlen európai politikus sem tudna mit a szemére hányni, hiszen képtelen lenne akár egyetlen perccel a kormányfő szövegének meghallgatása után felidézni, hogy az pontosan kinek és mit is szólt be. Majka ezúttal is elismerést érdemel: megint megúszta, és megint megcsinálta. Ügyes, és jól helyezkedik – a magyarok büszkék rá, mert ők is szeretnének ilyen jól pozíciót fogni a panel tövétől a vár fokáig.

Amikor a magyarok legkedvesebb népmesehőse azt üzeni a jó királynak, hogy »most már elég«, akkor félreérthetetlenül Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjének fekete főkomornyikja, Stephen szólal fel a rabszolgák érdekében – és ha ő, a legfőbb hűbérúr kedvence morog, akkor biztosan meghallgatja a tél közeledtével egyre szorongóbb magyarokat a jó király, kicselezi a rothadó, önmagát LMBT- és BLM-hódolatban elveszejtő Nyugatot, hogy azok továbbra is küldjék neki, vagyis hát nekünk az európai adófizetők zsebéből kirimánkodott pénzt. Jobb ötlete senkinek nincs: a hatalommal való tényleges szembeszegülés ezen a tájékon két nemzedék óta nem megy.

Amint szorul a torka körül a hurok, az elit újra meg újra felölti a nép gúnyáját, akárcsak XVI. Lajos, amikor a forradalom idején polgárnak öltözve próbált megszökni Franciaországból. Majka álruhás szökési kísérlete megtévesztésig emlékeztet erre. Közismert egy válságnak az a foka, amikor a hatalmi elit időszerűnek látja, hogy népnek tettesse magát – ezt az állapotot Magyarországon a Matolcsy-féle gazdasági unortodoxia csődje, az elszabaduló infláció, az általános létbizonytalanság, a visszatartott uniós pénzek, a tanártüntetések és a megélhetési válság egyre fenyegetőbb körvonalai képezik: különös, hogy az ózdi vagány a maga tökös kritikájával kivárta a tizenkét éve zajló teljhatalmú országlás első olyan pillanatát, amelyet az illiberális hatalom nem ural.

»Én eddig is nagyon bírtam ezt a csávót, mert veleszületetten baromi intelligensnek tartom, és általában nagyon normális, korrekt fickó benyomását kelti. Nos, ez az álláspontom most sem változott. Kösz, Majka, remélem, sokan meghallják, amit mondasz. Nem mellesleg, kurvajó szám lett ez, ha nem is vagyok egy nagy rapper, azért felismerem a jót.« Így lelkendezett az ellenzéki meggyőződését 2010 óta semmilyen fórumon nem titkoló Mérő Vera az ózdi lázadó bátor kiállásának hallatán. A liberális teológus, Perintfalvi Rita szerint pedig »Majka ismét hatalmasat alkotott«.

Már csak az a kérdés: Mérő Verának és Perintfalvi Ritának van-e bármilyen saját viszonya a kultúrához, ha Majka csak egy homályos célozgatást intéz a rendszerre vonatkozóan, és ők máris földig hajolva hódolnak a művészete előtt? Milyen jól titkolta eddig a Majka iránti tiszteletét Mérő Vera és Perintfalvi Rita – különös, hogy az Orbán Viktorral és rendszerével szemben táplált ingerültségük viszont lépten-nyomon napvilágot látott. Érdekli-e őket bármi Orbán Viktor megbuktatásán kívül? Nos, jelzem Mérő Verának és Perintfalvi Ritának, hogy rossz holdat ugatnak: nem a rendszer udvari dalnoka fogja megbuktatni nekik a rendszert, ezt a Majka-rajongók rég tudják – ideje az Orbán-gyűlölőknek is megtudniuk.

Majka nem bírja elviselni, hogy létezzen a magyar társadalomnak olyan csoportja, amelyik ne szeresse őt – főleg nem, ha ez a csoport épp gyarapszik. Miért is kellene bármi mellett vagy ellen elköteleződnie abban az országban, ahol az egykori KISZ-es Orbán Viktor meg az egykori MSZMP-s Kövér László diktálja az antikommunizmus ütemét? Az ózdi hős mindent magának akar: Szijjártó Péter barátságát és az ellenzéki magyarok elismerését is. Az a tény, hogy nem veszi tudomásul: az egyik növekedésével a másik csökkenni fog, a felnőttség hiányáról tanúskodik éppúgy, mint az az eset, amikor Majka lehordta a magyarokat, amiért nem bírnak a karanténban megülni a seggükön, aztán elment focizni a haverjaival, ahol úgy megfertőződött, hogy kórházba került, onnan meg a tilalom ellenére hazaszökött, hogy a családját is megfertőzze – egyszerre igényelte az osztályfőnök felelősségét és a rossz tanuló könnyelműségét. Mészáros Lőrinc tévéjének elkényeztetett porondmestere egyszerre ad mintát a kormánypárti magyaroknak arról, hogyan érdemes a rendszer nagyuraival haverkodniuk, és demonstrálja az ellenzéki magyaroknak, hogy miként nyilváníthatnak ellenvéleményt a rendszerrel szemben úgy, hogy abból mégse legyen baj.”

Nyitókép: Majka Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 11. 17:34
Csigazabáló. Megértelek. 1 dolgot csináltál nyomorult életedben. 1 szakácskönyvet. A Kutyának se kell. Nézd majkát. sic. A faxából kiveri a 10-20-30-40 000 000t Míg te koszos pár rongyér vered a nyálad., A prli az prli.
galancza
2022. december 11. 17:19
puzsipatkány! te vagy a legvadabb, legaljasabb magyargyűlölő kádárista komcsi: te pont azért gyűlölöd OV-t, Kövért mert ők nem ilyenek.
tailor
2022. december 11. 15:04
inkább fociznának
fado
2022. december 11. 14:53
Miért kell ezekkel a cigányokkal ennyit foglalkozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!