Áder János 10 éve

2022. május 10. 18:08

Összevetni őt Göncz Árpáddal, Mádl Ferenccel vagy Sólyom Lászlóval nevetséges és értelmetlen.

2022. május 10. 18:08
null
Kocsis Árpád
Mérce

„Mi volt Áder János legnagyobb dilemmája? »Maga a döntés.« Ezt a választ a köztársasági elnökké választásának első évfordulóján adta, s bár a kérdés a kinevezése körülményeire vonatkozott, a feleletet érvényesnek találjuk a két elnöki ciklusa egészére. A legnehezebb döntés megszületett. Ha ezt követően voltak is kételyei, megtartotta magának.

Áder János 2022. május 10-én elbúcsúzott a Sándor-palotától. Tíz évig volt Magyarország köztársasági elnöke. De ne engedjük, hogy a megnevezés félrevezessen bennünket.

Magyarország már nem köztársaság, s erről éppen az az alaptörvény szól, amelynek ismeretében Áder János az ősdöntését meghozta, és amelynek szellemében eljárt. Arról, hogy az a tíz év, míg államfőként tevékenykedett, dicstelen tíz év volt, ő nem tehet. Államfőként korlátozott jogkörei voltak, a hatalma jelentéktelen. S azzal, amivel élhetett volna, s elődei éltek is, mármint a tekintéllyel, Áder János nem rendelkezett.

Összevetni őt Göncz Árpáddal, Mádl Ferenccel vagy Sólyom Lászlóval nevetséges és értelmetlen. Az a Magyarország, amelynek a szolgálatában ők megbecsült, félt, szeretett és tisztelt köztársasági elnökök voltak, kimúlt és lassan elfelejtődik.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. május 11. 10:05
Áder János úgy volt, mintha nem is lett volna. Semmit nem csinált. Nyomtalanul élte végig a "munkaidejét". A feledés süllyesztőjébe került. Magyarország valójában KIRÁLYSÁG !!!
palicsi
2022. május 11. 07:53
"Összevetni őt Göncz Árpáddal, Mádl Ferenccel vagy Sólyom Lászlóval nevetséges és értelmetlen" Valóban nincs értelme, főleg a kretén Göncz-el, vagy a debil Sólyommal!
artojan
2022. május 10. 22:57
"szeretett tisztelt köztársasági elnökök"??? ... ami annyit tesz a recski patkány fenekének tisztára nyalása kedvetekre való volt
Trombitás Keresztély
2022. május 10. 22:45
Állítanak majd neki egy pecabot szobrot a Kossuth téren. Vagy egy töltőtollat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!