Az ellenzéki vita egy színjáték, a mi kegyeinkért zajlik

2021. március 12. 09:06

Két dolog tartja össze őket, az O1G-életérzés és a mindensz@rizmus pártokon és elveken átnyúló, valódi, mélybarnás-vöröses, ebben az egyben őszinte meggyőződése.

2021. március 12. 09:06
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Immár biztosan sokan értesültek róla, hogy Jakab Péter a baloldali kormánykoalícióban egy meglehetősen sajátos – már-már jobboldali elhajlással vádolható – véleményt fogalmazott meg az azonos nemű kapcsolatokról. Felesleges különösebben sokat idéznem a mondataiból. A lényege az volt, hogy a természetes, normális családmodellt támogatja, punktum.

A balos sajtó természetesen csak ímmel-ámmal emlékezett meg erről a kiszólásról. Úgy tűnik, őket nem teljes értékűen tájékoztatták arról, hogy itt egy műbalhé van, tessék minden erővel ráakaszkodni. Szegény heccsajtó abba a helyzetbe került, hogy nahát, mint igazi, szakmától és objektivitástól függetlenek, mit tegyünk? Mégsem írhatjuk meg, hogy a mi nácink (tessék figyelmesen olvasni, ezt ők mondták egy évtizedig, náluk volt a fő rigmus) megint nácult. Majd jól elbújtatjuk, címben véletlenül sem emeljük ki azt a kitételt, aminek hallatán egy valódi jobboldalit halálnak halálával fogadnánk!

Fekete-Győr Andrásnak kellett érkeznie, jelezvén, hogy ezzel mégiscsak foglalkozni kell. Ha dörgedelmesen nem is, de kiállt a soknemű és -számú családok mellett is, kiemelve a téma fontosságát. Vagyis végül mit sikerült elérni? A tematizálást, olyan formában, ami az ellenzék érdekeit szolgálja. Avagy beszélhetnénk arról is, hogy néhanapján a Jobbik még megemlíti, hogy a határon túli magyarok azért mégiscsak nemzettestvéreink, akiket – hogy is fogalmazott Vadai Ágnes? -, lehet szent tehénként kezelni. Rászolgáltak. Ezt már így nem merik kimondani, de óvatosan, halványan célozgatnak rá.

Erre pedig a DK zakatolt nagy gyorsasággal egy nyilatkozattal, amiben kifejtették, hogy ők továbbra is amellett állnak ki, hogy csak az legyen szavazópolgár, aki valaha is itt élt. Mondjuk ezzel azt a logikai problémát nem oldották meg, hogy aki önszántából hagyta el az országot és hosszú ideje nem él Magyarországon, az mitől különb – szerintem teljesen természetes, hogy az ő választójogukat sem érheti bántalom – a határon túli magyaroknál, de ez maradjon az ő problémájuk.

Számunkra az az érdekes, hogy újfent az ellenzék valódi agendája érvényesülhetett a vitát követően. És miért van ez így? Mert a valóságban a világon semmiféle vitás kérdés nem maradt a paktumuk megkötése óta. Két dolog tartja össze őket, az O1G-életérzés és a mindensz@rizmus pártokon és elveken átnyúló, valódi, mélybarnás-vöröses, ebben az egyben őszinte meggyőződése. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2021. március 12. 14:28
Az O1G felemlegetésével Orbán keresztények nem tudnak kijönni jól. Mert milyen -Orbán egy Geci- életérzés? Azt konkrétan Orbán tudja, és aki címkézte vele eredetiben először... mert a barátja volt. Orbán nénit megkérdezték a homokos és gender témáról, de akkor nem szajkózta a most tökig genderutálók véleményét. Az derült ki, hogy ha Orbán fia avagy lánya meleg lenne, akkor is szeretné őket. Ez az Orbán, tehát egy O1G troll. Aztán a -család az család- szimbolikáját Varga Juci egy kissé megtépázta, de mindazok katolikus-keresztények is, akik pofátlan módon elváltak... válni készülnek a jóban-rosszban-mindhalálig és a kapa életérzéstől. És vannak még a komondoros keresztény családok és a pedofil diplomata keresztény családok... Borkai-nyilvánosház keresztény családok és akik ezt pattogatott kukoricaevés közben néző keresztény családok. Az ember azt gondolná mindez Jézus mutatta út... annyira sok van Fidesz keresztény körökben is. Meg ott vannak a hazudós Fidesz keresztény családok... a korrupt keresztény családok, akik egy jó tettért cserébe nyugodtan keresztapáskodhatnak, mert az az egy jó tartósan simogatja a magyar nemzeti öntudatot. A szent tehén egyébként nem olyan dehonesztáló (még vallásos alapú is ráadásul) nemzettestvéreinkre ennél... ""Ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna." Ezt mondta Mikola István, a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje" Az Orbán néni (mint fene) egye meg ezt az amnéziás Fidesz 2/3-ot, hogy ennyire lukacsos a szürkeállományuk... csak a kaja marad nekik fenn a likakon viszonyítási pontnak. Azzal meg nem szellemi magaslatokban lehet versenyezni. Ide kérem, sok olcsó jó minőségű kaját kell édesgetni, majd a hasukon keresztül meg lehet őket fogni. Minden valamire való keresztény feleség ezt tudja a hites uráról... és a hűség is eszerint lesz örök... teli kamrával. De ezt minden gazda tudja nyújtani, ha elég elszánt.
nemecsekerno_007
2021. március 12. 10:14
Ha nyer a Fidesz 2022-ben, akkor fel kéne függeszteni a jogállamot egy időre és kitakarítani a poszt-komcsi kollaboránsokat a közéletből. Az elszámoltatás, ami elmaradt a rendszerváltáskor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!