Bedarálják-e legrégebbi egyetemünket?

2021. január 29. 18:06

Két nyilatkozattervezetet, egyszersmind határozati javaslatot kívánnak a Pécsi Tudományegyetem szenátusa elé terjeszteni .

2021. január 29. 18:06
Bányai György
Magyar Narancs

„Két nyilatkozattervezetet, egyszersmind határozati javaslatot kívánnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szenátusa elé terjeszteni pénteken. A Narancs.hu-hoz eljuttatott szövegek egyike szerint megbíznák a rektort és a kancellárt, hogy »kezdeményezze a fenntartónál« – de facto az Információs és Technológiai Minisztériumnál – a PTE »állami fenntartású felsőoktatási intézményből a felsőoktatási modellváltás során közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványi fenntartású felsőoktatási intézménnyé alakítását«. Méghozzá „annak érdekében, hogy az Egyetem forrásait bővítse és megvalósítsa az Intézményfejlesztési Terv célkitűzéseit”.

Mondjuk az eleve érdekes, hogy ehhez miért kellene alapítvánnyá rendeződni. Továbbá: a nagy kezdőbetűs Intézkedési Tervnek (bármit tartalmazzon is) ezek szerint nem voltak meg az anyagi alapjai? Még jó, hogy jelentkezett az egyetemért egy még nem is létező alapítvány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos
2021. január 30. 17:15
F.A.M. Kádár korszak, puha diktatúra, besúgás, seggnyalás. Akadémista: a tudósnak nem feladata a politizálás, a szakember konferenciákra jár, szakcikket ír. A társadalom le van szarva. Rendszerváltás, privatizáció, szabadrablás, kiárusítás, gyárbezárás, munkanélküliség. Akadémista: a tudósnak nem feladata a politizálás, a szakember konferenciákra jár, szakcikket ír. A társadalom le van szarva. 2006-2010, zavargások, válság, eladósodás, ágazatok elkótyavetyélése, devizahitelesek, gárdák masírozása. Akadémista: a tudósnak nem feladata a politizálás, a szakember konferenciákra jár, szakcikket ír. A társadalom le van szarva. 2018-19, Az Orbán rezsim megfingatja az egyetemeket, bedarálja az akadémiát. Akadémista (tátog, mint a partra vetett hal): Szolidaritás! Szolidaritás! Társadalom: a tudósnak nem feladata a politizálás, a szakember konferenciákra jár, szakcikkeket ír. Le vagy szarva.
Pierre
2021. január 30. 14:44
Lemondott a fideszes szegedi professzor a modellváltásról döntő szenátusi ülés után. A bölcsészek Doktori Tanácsának elnöke támogatta egyeteme alapítványi átalakulását, holott a tanácstagok a szenátusi döntést megelőzően, pont ezzel ellentétes véleményen voltak. Hozzá hasonlóan még öten szavaztak másként, mint ahogy azt a mögöttük állók kinyilvánították. https://m.hvg.hu/gazdasag/20210130_Lemondott_a_fideszes_szegedi_professzor_a_modellvaltasrol_donto_szenatusi_ules_utan ... igy mukodik a demokracia orbaisztanban.
catalina9
2021. január 30. 12:42
Bedarálják-e legrégebbi egyetemünket?" hová, Bányai elvtárs, hová?
rókabácsi
2021. január 30. 09:08
ha az annyira jó és menő! magán káézba kell vennetek! és megoldott a kérdés! de ez így nem igaz! csak ti szeretnétek megtartani magatoknak!n ami azért mégiscsak a közösségé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!