Összefogunk az éghajlatváltozás jelentette fenyegetés ellen

2020. október 08. 20:40

Üdvözöljük Magyarország dekarbonizáció terén elért eredményeit.

2020. október 08. 20:40
Wendy Morton
Magyar Nemzet

„Ez év elején a magyar kormány bejelentette, hogy Magyarország fokozatosan kivezeti a szén felhasználását azzal, hogy a harminc legnagyobb európai szennyező közé tartozó Mátrai Erőművet úgy alakítja át, hogy az alkalmas legyen gáz-, nap- és hulladékenergia felhasználására. A zöldenergia-forrásokra való áttérés nem megy kihívások nélkül. Fejleszteni kell hozzá az infrastruktúrát. Miközben a megújuló energiaforrások évről évre olcsóbbak és elérhetőbbek, és a szénnek egyre kevésbé van gazdaságilag értelme, úgy válnak egyértelművé a szénalapú energiatermelésből való átmenet előnyei. Az Egyesült Királyság szívesen osztja meg tapasztalatait, hogy Magyarország is kiaknázhassa a zöldenergiára való áttérés kínálta gazdasági és innovációs lehetőségeket.

Üdvözöljük Magyarország dekarbonizáció terén elért eredményeit. A karbonsemlegesség és a szénfelhasználás fokozatos kivezetése fontos a zöldebb, tisztább és ellenállóbb gazdaság előnyeinek kiaknázásához. Remélem, hogy további előrelépés történik az EU üvegházhatású gázok kibocsátásának 2030-ig történő legalább 55 százalékos csökkentésére vonatkozó célkitűzéseinek elfogadása terén az európai környezetvédelmi miniszterek hónap végi találkozója során.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. október 09. 01:06
Nem mi vagyunk a nagy szennyezők, hanem Kína és India.
zolka50.50
2020. október 08. 23:14
Marhaság. A klímaváltozás nem állítható meg, nincsenek olyan katasztrofális következményei, ahogy állítják. Fel kell készülni rá, nem szabad egy fillért sem költeni a megállítására.
nempolitizálok
2020. október 08. 21:35
Kevesebb libsi, kevesebb metán. Dobd kukába a libsidet! A fura szag is eltűnik.
nemecsekerno_007
2020. október 08. 21:21
Náci ez a Wendy vagy mi a gyík?!?!?! Vagy nem tudja, hogy Orbán Viktor kém, áruló és rendőrspicli?!?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!