Szavazzon Ön is!

2019. május 07. 11:24

Európaiként nem választhatunk mások helyett, és nem ellenőrizhetjük, mit csinálnak mások. Az EP jelenlegi elnökének, és korábbi elnökeinek közös állásfoglalása.

2019. május 07. 11:24
Népszava
Népszava

„Ma a régi bizonyosságokat, amelyekre Európa és a világ a II. világháború vége óta támaszkodik, a hatalomért folytatott versengés új időszakában a fokozódó geopolitikai feszültségek és a »valamit valamiért« elvén alapuló diplomáciai hullám kemény próbára teszik.

Európaiként nem választhatunk mások helyett, és nem ellenőrizhetjük, mit csinálnak mások. Mi a magunk nevében választhatunk és hozhatunk közös döntéseket, nemcsak a saját érdekeink, szükségleteink és értékeink alapján, hanem a minket körülvevő világ szükségleteivel is összhangban.
Az Európai Unió nem olyan tökéletes, mint ahogyan azt talán sokan szeretnék, és nem is olyan tökéletlen, mint amilyennek leghangosabb kritikusai lefestik. De ahhoz, hogy tökéletesíthessük, megváltoztathassuk és megújíthassuk, először is meg kell őriznünk az Európai Uniót.

1979 júniusában tartottak először európai parlamenti választásokat – vagyis negyven évvel ezelőtt. Negyven évvel azt megelőzően, 1939-ben fiatal európaiak egész nemzedéke volt kénytelen egymás ellen harcolni. A II. világháború során 55 millió ember vesztette életét.

Az európai béke és egység sarokkövét azóta is a problémák megoldására, a különbözőségek kiküszöbölésére irányuló együttműködés képezi. Súlyos áron megszerzett tanulság volt, melyet nem szabad elfelejtenünk, nem szabad hagynunk, hogy az apátia és ellenségeskedés háttérbe szorítsa!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. május 08. 14:52
A béke záloga az erős haderő. Aztán meg olyan áron nem kell béke, hogy egy Európai Unió nevű birodalom harc nélkül felszámolja az európai országokat. Szabadság vagy halál.
Vakfolt
2019. május 08. 14:17
"Az európai béke és egység sarokkövét azóta is a problémák megoldására, a különbözőségek kiküszöbölésére irányuló együttműködés képezi. Súlyos áron megszerzett tanulság volt, melyet nem szabad elfelejtenünk, nem szabad hagynunk, hogy az apátia és ellenségeskedés háttérbe szorítsa!" Na várjál segítek: "A földi béke és egység sarokkövét azóta is a problémák megoldására, a különbözőségek kiküszöbölésére irányuló együttműködés képezi amelyek sosem jöttek volna elő, ha erővel nem avatkoztak volna közbe. Súlyos áron megszerzett tanulság volt, melyet nem szabad elfelejtenünk, nem szabad hagynunk, hogy a szervilis protest jóemberségi életérzés hajszolása háttérbe szorítsa!" Egyből lett értelme. Szívesen, baszod.
Vakfolt
2019. május 08. 13:49
Bármi, ami a második világháború végére támaszkodik, részemről csuklóból elutasítandó. Az ország megcsonkítása, odadobása a komcsiknak, az oroszoknak, társadalmi, gazdasági rendjének szétverése.. erre ne alapozunk semmit, állati tanulságos, de ennyi, ebből ne vezessünk le semmit. Köszi.
di maggio
2019. május 07. 17:50
Tajani téved.Az EU-t 15 éve alapították Kunhalmi Ági megmondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!